Waarom je SEA wil uitbesteden

Leestijd 3 minuten

Wil je adverteren in zoekmachines zoals Google, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder vertellen we je meer over hoe je SEA goed kunt uitbesteden.

SEA uitbesteden: adverteren in zoekmachines

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel: het adverteren in zoekmachines of zoekmachinemarketing. Door het inzetten van deze advertenties wordt jouw website sneller gevonden in zoekmachines. Je scoort als het ware hoger in een zoekmachine als Google. En dat is natuurlijk wat je wil: opvallen bij jouw doelgroep.

Het adverteren in zoekmachines is iets wat je zelf zou kunnen doen. Je kunt jouw webpagina’s vindbaar maken door gebruik te maken van advertentieprogramma’s. Tóch kom je er snel achter dat deze programma’s (zoals Google Ads) behoorlijk uitgebreid en complex zijn. Liever laat je dit dus aan een expert over die hier dagelijks mee bezig is.

Bij ad your service hebben we veel ervaring met SEA en kennen we deze advertentieprogramma’s door en door. Net als alle trucs en tools die daarbij horen.

Waarom zou je adverteren in zoekmachines met SEA?

Er zijn andere manieren om hoog te scoren in zoekmachines en SEO is hier één van. Ook SEO bieden we bij ad your service aan als een van onze diensten. In de blog: ‘wat zijn de verschillen tussen SEO en SEA?’ vind je meer informatie over SEO om zo een compleet beeld te krijgen van online marketing. Terug naar SEA, want er zijn goede redenen om voor deze manier van online marketing te kiezen. SEA levert namelijk relatief snel resultaat op.

Wat bedoelen we daarmee? Met een advertentie in zoekmachines kun je al heel snel resultaat meten, zeker als je dit vergelijkt met resultaten door middel van SEO. Een advertentie gaat namelijk binnen enkele uren, minuten of seconden live en vanaf dat moment ben je te vinden in de zoekmachines met jouw advertentie.

Online adverteren

Verschillende soorten zoekmachine advertenties

Er zijn veel verschillende manieren om SEA in te zetten. Heb je een webshop? Dan wil je natuurlijk bepaalde producten aanprijzen en door middel van een advertentie de verkopen laten stijgen. Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar goed personeel? Adverteer met de openstaande vacature en zorg er met een advertentie voor dat de sollicitaties binnenstromen.

Of wil je een groter bereik genereren? Dat kan! Je kunt jezelf zichtbaar maken, waardoor jouw doelgroep ziet dat jouw bedrijf bestaat, zonder dat zij een handeling moeten verrichten. De opties zijn eindeloos. Denk dus goed na over het doel van de advertentie.

Online zoekmachine advertenties (SEA) uitbesteden aan een specialist

Dat de verschillende advertentieprogramma’s complex in elkaar zitten, is niet de enige reden om SEA uit te besteden. Nog een argument om dit aan een specialist over te laten: jij bent er zelf niet veertig uur in de week mee bezig. Je kunt het met online adverteren zo gek maken als je zelf wil. Je kunt natuurlijk heel veel adverteren, maar een paar uur per maand kan al voldoende zijn om jouw doelen te bereiken. Dan kun je dit tussen de bedrijven door doen, maar dan mis je kennis en informatie over de programma’s en tools die experts wel hebben.

Je kunt ad your service al inhuren voor enkele uren per maand. Zo kun je je budget uitbesteden, zelf bepalen hoeveel uur je ons aan het werk zet, maar wél zeker zijn van de kwaliteiten van onze specialisten.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
    Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.