SEA: meer dan alleen Google Ads

Leestijd 4 minuten

Wanneer je denkt aan adverteren en SEA dan denk je waarschijnlijk direct aan Google Ads. Logisch ook gezien het feit dat Google zo’n 90% marktaandeel heeft. Maar tóch is er meer: Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) is een advertentieplatform dat ook voor jouw bedrijf zeer interessant kan zijn. Hoewel het advertentieplatform zo’n 9% marktaandeel heeft, denk je wellicht niet direct dat je er baat bij kunt hebben. Tóch kent het advertentieprogramma veel voordelen. Wij leggen hieronder uit waarom.

Wat is Microsoft Ads?

In feite is het een advertentieprogramma dat het bekendst is vanwege de advertentiemogelijkheden in de zoekmachines van Bing, DuckDuckGo, Yahoo! en het AOL-netwerk. Ook heeft Microsoft Ads display advertentiemogelijkheden op Microsoft-domeinen zoals MSN, Outlook, Windows én Xbox.

Sinds juni 2015 heeft Microsoft Ads (Bing Ads) een marktaandeel van 33% in de VS. In Nederland zijn er zo maandelijks 8 miljoen unieke gebruikers, die voor 145 miljoen nieuwe zoekopdrachten per maand zorgen. Bing groeit en daar kun je als bedrijf van profiteren.

In de basis is het advertentieplatform niet heel anders dan Google Ads. Zo maakt Microsoft Advertising ook gebruik van een veilingmodel. Iedere keer wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert in bijvoorbeeld de zoekmachine Bing, doen de adverteerders die hebben ingezet op dat zoekwoord mee in de veiling. 

logos-van-bing-duckduckgo-yahoo

De voordelen van Microsoft Ads

Microsoft Advertising kent meerdere voordelen. Door het verschil in marktaandeel zijn de cost per click (CPC) lager dan op Google Ads. Veel bedrijven kiezen er namelijk voor om niet op Microsoft Ads te adverteren, waardoor er minder bedrijven meedoen in de advertentieveiling. Hierdoor heb je veel minder concurrentie bij je advertenties. Op dit moment heeft het advertentieprogramma tot 18% marktaandeel in Europa. Zeker wanneer je Google Ads op orde hebt en je nóg meer mensen wilt bereiken, kan Microsoft Ads een goede optie zijn. Zo is er ook de mogelijkheid om je Google Ads-campagnes te exporteren naar Microsoft Ads.

Adverteren op DuckDuckGo

Naast Bing zijn er nog andere zoekmachines die interessant kunnen zijn voor jouw bedrijf. DuckDuckGo bijvoorbeeld, dat een van de sterkst groeiende zoekmachines van het moment is. DuckDuckGo is een zoekmachine met veel privacy voor gebruikers die hier bewust mee omgaat. Zo gebruikt DuckDuckGo geen persoonlijke gegevens bij advertenties, maar wordt er gekeken naar het zoekwoord dat op dat moment wordt ingetypt. Deze informatie wordt ook niet op persoonlijk niveau opgeslagen voor later gebruik.

De zoekmachine biedt advertenties die vergelijkbaar zijn met Google Ads en worden boven de organische zoekresultaten getoond.

Adverteren op Yahoo!

Yahoo! Is eigenlijk meer een intranet portal dan een zoekmachine. Dit houdt in dat bedrijfsinformatie en applicaties op een intranet verenigd worden. Het is een tool waarmee een bedrijf zijn gegevens, applicaties en informatie gemakkelijker kan beheren door middel van gepersonaliseerde weergaven. Yahoo! is mogelijk gemaakt door Bing en hoewel het marktaandeel van Bing en Yahoo! nog vrij laag is, is de kans groot dat een deel van je doelgroep een van de twee gebruikt.

microsoft-laptop

Wat kan ad your service voor jou betekenen?

Al met al is Microsoft Advertising (Bing Ads) (nog) de underdog in de zoekmachine wereld. En dat is natuurlijk zonde, want wanneer je investeert in Microsoft Ads, kan zich dit vertalen naar meer conversies en een beter rendement uit het advertentiebudget. Lang niet alle bedrijven zijn vindbaar op Bing, DuckDuckGo of Yahoo!. Door te adverteren op deze zoekmachines creëer je concurrentievoordeel.

Bij ad your service hebben we ervaring met Microsoft Ads en kunnen daarom kijken of het adverteren met Microsoft Ads de moeite waard is voor jouw bedrijf.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
    Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.