SEO-specialist nodig? Daar kunnen wij je mee helpen!

Leestijd 4 minuten

Zoekmachine marketing is een belangrijk onderdeel van de online marketing, wat altijd in beweging is. Door middel van zoekmachine marketing worden zowel betaalde als niet betaalde zoekresultaten binnen zoekmachines geoptimaliseerd. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, of dit te laten doen door een SEA- of SEO-specialist. Deze zoekmachine marketing kan worden onderverdeeld in SEA, betaald adverteren in de zoekmachine, en SEO, niet betaalde zoekmachine optimalisatie. In dit blog gaan we het hebben over de niet betaalde optie, SEO.

Wil je ervoor zorgen dat jouw website een betere positie aanneemt in een zoekmachine zoals Google? Dan kan je een SEO-specialist goed gebruiken binnen jouw organisatie, en daarbij kunnen wij jou helpen!

seo

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat zoekmachineoptimalisatie betekent. Het is gericht op het verbeteren van de posities van de website binnen een zoekmachine zoals Google, want hoe hoger de website zich positioneert in een zoekmachine, hoe sneller mensen jouw website kunnen vinden. Binnen SEO staan de link building en de optimalisatie van content centraal. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een SEO-specialist, of wel een SEO-marketing expert of SEO-expert.

Door SEO wordt het makkelijker gemaakt voor mensen om hetgeen te vinden waar ze daadwerkelijk naar op zoek zijn. Een zoekmachine zoals Google probeert namelijk aan de hand van de zoekopdracht de zoekresultaten weer te geven welke het meest relevant zijn. Door de inzet van SEO wordt ervoor gezorgd dat de meest relevante informatie op jouw website staan, waardoor jouw website in de zoekresultaten verschijnt.

SEO kan worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën, namelijk Autoriteit, Techniek en Content.

 • Autoriteit is misschien wel het belangrijkste aspect van SEO. Deze autoriteit verkrijg je door linkbuilding waardoor er vanuit andere websites wordt gelinkt naar jouw website.
 • Met techniek worden alle technische ranking factoren bedoeld waardoor de basis goed is. Denk hierbij aan de laadsnelheid, gebruikersvriendelijkheid, de juiste HTML en een goede hosting. Dit is de basis, welke goed moet zijn voordat je aan de andere categorieën begint.
 • De content op jouw website moeten tekstueel goed aansluiten op de zoekintentie. Hierbij is het ook belangrijk om te denken aan het juiste zoekwoord, meta-beschrijving, URL en de juiste structuur van de content passend bij de inhoud.

persoon-typt-op-toetsenbord

De voordelen van SEO

Het inzetten van SEO heeft verschillende voordelen. Meer dan 95% van alle internetgebruikers maakt namelijk gebruik van zoekmachines, het goed vindbaar zijn binnen deze zoekmachines is dus erg belangrijk. Hieronder zijn de verschillende voordelen opgesomd.

 • Positief effect op de lange termijn.

Pagina’s met een hogere positie binnen een zoekmachine trekken meer bezoekers. Dit kan na een langere periode van weken, maanden of jaren nog steeds een bezoekersstroom opleveren.

 • Geen budget.

Door het hoog positioneren van de website in een zoekmachine door SEO, wordt er veel geld bespaard. Op het moment dat je dit middels SEA doet betaal je voor de hoge advertentie posities, wat met SEO juist niet nodig is.

 • Bekend op internet.

Door het effectief inzetten van SEO wordt ervoor gezorgd dat de website een hogere positie aanneemt in de zoekmachine, wat voor meer bezoekers zorgt. Er wordt gestreefd naar een positie binnen de top 3 op Google, want hier klikken de meeste mensen op door.

 • Relevantie trekt de juiste bezoekers.

Een zoekmachine zoals Google leest de content van jouw website door en beslist of deze relevant is voor een bepaalde zoekopdracht. Omdat er door de zoekmachine al bepaald is of de content relevant is zal deze de juiste bezoekers aantrekken.

 • Vertrouwen creëren.

SEO creëert vertrouwen, want wanneer jouw website bovenaan wordt weergegeven in een zoekmachine wordt dat vaak geassocieerd met autoriteit.

Wat is een SEO-specialist en wat doet een SEO-specialist?

Een SEO-specialist, ofwel SEO (marketing) expert is iemand die alles weet van zoekmachineoptimalisatie en de ontwikkelingen hiervan. Deze specialist zorgt ervoor dat de website op de juiste manier wordt aangepast, waardoor deze beter vindbaar is in de zoekmachine. Hierbij is het belangrijk dat al deze aspecten van SEO op de beste manier worden ingezet binnen nieuwe campagnes en strategieën. Een SEO-specialist zal zich vooral met onderstaande vraagstukken bezighouden.

 • Hoe kan ik de tools Google mijn Bedrijf, Analytics en Search Consol optimaal gebruiken?
 • Hoe schrijf ik de juiste content voor gebruikers, welke ook voldoet aan de SEO-aspecten?
 • Welke on- en off-page ranking factoren zijn er, en moeten worden doorgevoerd?
 • Wat zijn de belangrijkste zoekwoorden welke in de strategie moeten worden meegenomen?
 • Hoe kan ik de SEO-planning zo effectief en efficiënt mogelijk maken?
 • Worden de belangrijkste pagina’s van de website gevonden door de zoekmachine(s)?
 • Wat is het linkbuildingbudget en hoe kan deze optimaal benut worden?

SEO-specialist Amsterdam

Ben je benieuwd geworden naar de verschillende aspecten van SEO of heb je vragen over de mogelijkheden? Bij ad your service hebben we SEO-specialisten die zich dagelijks bezighouden met alle ontwikkelingen en werkzaamheden om jouw website beter de positioneren in een zoekmachine. Voor meer informatie kun je hier contact met ons opnemen.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.