Beter scoren in Google, hoe doe ik dat?

Leestijd 3 minuten

Hoe scoor je beter in Google? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld door ondernemers die zien dat hun business nog niet de gewenste resultaten behaalt. En dat is geen rare vraag want wanneer je website hoger in de Google zoekmachine scoort, is de kans groter dat er een lead/verkoop gerealiseerd wordt. Hoe je dit bereikt? ad your service legt het voor je uit.

Hoe beter scoren in Google? SEA!

Hoe kun je hoger scoren in Google? Simpel! Adverteren in Google. Dit is een snelle en doeltreffende manier om direct beter te scoren in Google. Adverteren in Google wordt ook wel SEA genoemd. Oftewel: Search Engine Advertising. Deze tekstadvertenties zijn gebaseerd op de zoekwoorden van de gebruiker. De belangrijkste drijfveer achter SEA is maximaal rendement halen uit het ingestelde advertentiebudget. Het grote voordeel van het adverteren in een zoekmachine is dat je heel snel resultaat bereikt. Een campagne binnen Google Ads is binnen no-time opgezet en zo zal jouw website snel beter scoren.

Hoe nóg beter scoren in Google? SEO!

Hoe kun je op een duurzame manier beter scoren in Google? Met SEO. SEO is net als SEA een Engels begrip dat staat voor Search Engine Optimalisation; ookwel zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisaties helpen jou om je website beter te laten scoren in Google. Het is een krachtig middel om zoveel mogelijk leads te genereren naar je website. Als je hoog scoort in de organische resultaten trek je meer bezoekers en verkeer naar je website, zonder dat je daar advertentiekosten (zoals bij SEA) voor hoeft te betalen. Niet voor niets geldt voor bedrijven dat SEO een van de belangrijkste online marketingstrategieën is om hun bereik te vergroten.

Bij ad your service timmeren wij ook hard aan de weg als het aankomt op SEO! Dit is goed zichtbaar in onderstaande grafiek.

Hoe beter scoren in Google. Screenshot uit Google Search Console. Zichtbaar is het totaal aantal klikken en totaal aantal vertoningen in een stijgende lijn.

Zoekwoorden onderzoek om hoger te scoren

Met een zoekwoorden onderzoek kom je achter de zoekintentie van gebruikers. Zo’n onderzoek is de basis van je SEO-strategie. Zo kun je in kaart brengen op welke zoektermen je doelgroep zoekt, hoe sterk de concurrentie is en waar mensen naar zoeken. Als je al deze gegevens hebt verzameld is het niet meer de vraag ‘hoe beter scoren in google?’ maar ‘wanneer beter scoren in Google?’. Wij hebben alvast een paar handige tools voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt goed scoren in Google een fluitje van een cent.

Wil je nog eens duidelijk op de hoogte worden gebracht van het verschil tussen SEA en SEO? Dat snappen wij! Lees hier onze blog: Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

Hoe zorgt social media ervoor dat je beter scoort in Google?

Ook het gebruik van social media kan invloed uitoefenen op zoekresultaten van jouw website in Google. Indirect weliswaar, je kunt hiermee namelijk je doelgroep bereiken en inspireren. Ad your service adviseert je graag over een social mediastrategie voor jouw specifieke doelgroep. Wij hebben alle expertise over hoe jij jouw bedrijf beter laat scoren in Google.

Nog meer vragen?

Ben je op zoek naar een fijn online marketingbureau die de vindbaarheid van jouw website kan verbeteren? Of heb je nog meer vragen over hoe je beter kan scoren in google? Dan ben je bij Ad your service aan het juiste adres. Wij hebben alle SEO-kennis om jouw bedrijf beter vindbaar te maken in Google. Deze expertise is te zien aan de diverse SEO klanten die wij al hebben. Aarzel niet, en neem contact met ons op.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
    Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.