Ubersuggest: wat is het en wat kun je ermee?

Leestijd 7 minuten

Ubersuggest is een gratis SEO-tool, opgericht door SEO-expert Neil Patel. Ubersuggest is uiterst geschikt voor iedereen die online onderneemt. Door gebruik te maken van deze SEO-tool ben je er altijd zeker van dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. De tool werkt  bijzonder gebruiksvriendelijk en je hebt gratis toegang tot allerlei informatie en suggesties. Benieuwd wat deze tool nog meer te bieden heeft? We leggen het je uit!

*In dit artikel is gebruik gemaakt van de informatie gegenereerd uit de gratis versie van Ubersuggest.

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een gratis SEO-tool die je helpt om de juiste zoekwoorden en de bijpassende suggesties te kunnen vinden door gebruik te maken van de zoekfunctie in Google. Met deze tool kun je inzicht krijgen in de strategieën die voor anderen werken, zodat jij deze kunt overnemen, verbeteren en een voorsprong kunt krijgen. Met andere woorden: je krijgt inzicht in de strategieën van je belangrijkste concurrenten. De tool geeft je beschikking tot informatie over het betreffende zoekwoord, inclusief een aantal waardevolle suggesties. Zo zie je bijvoorbeeld welk vergelijkbare zoekwoord nog beter scoort.

Ubersuggest bespaart je tijd en geld doordat je geen handmatig onderzoek meer hoeft te doen, of een andere betaalde SEO- tool hoeft te gebruiken.

Gebruik Ubersuggest voor je zoekwoorden onderzoek

Ubersuggest geeft je inzicht in verschillende zoektermen en de daarbij behorende scores. Dat maakt deze SEO-tool een uitstekend programma om te gebruiken bij je zoekwoorden onderzoek. Je geeft simpelweg een zoekwoord op en je selecteert de taal/het land waarvan je de data wilt zien. Ubersuggest genereert vervolgens een overzicht met allerlei feiten over het door jouw ingevoerde zoekwoord. Kijk maar eens naar het door ons ingevoerde zoekwoord ‘’auto leasen’’.

Ubersuggest

De scores die getoond worden zijn:

 • Search volume
 • Cost per click (CPC)
 • Paid difficulty
 • SEO difficulty
 • Keyword overview

We vertellen je hieronder wat de betekenis is van de scores.

Search volume

Het zoekvolume geeft aan hoeveel keer er gedurende een maand naar een bepaald keyword is gezocht in de zoekmachine. Des te hoger het zoekvolume van het zoekwoord dat je gebruikt, des te meer verkeer je kunt verwachten als je dit zoekwoord gebruikt voor content op je website. Het zoekvolume op het door ons ingevoerde keyword ‘’auto leasen’’ is 27.100 per maand. Dit is een hoog maandelijks zoekvolume.

Cost per click (CPC)

De CPC geeft de gemiddelde kosten per klik weer als je Google betaalt om met dit zoekwoord te adverteren. Als iemand een hoge CPC betaalt, is het zoekwoord normaal gesproken meer waard. Gemiddeld betaalt men €1,67 om te adverteren op het zoekwoord ‘’auto leasen’’.

Ubersuggest

Paid difficulty

De Paid difficulty binnen Ubersuggest vertelt wat over de moeilijkheidsgraad op basis van betaald verkeer. Hoe hoger het aantal, hoe meer concurrenten.

SEO difficulty

De SEO moeilijkheid geeft de geschatte concurrentie in organisch zoeken weer. Met andere woorden, de SEO difficulty laat zien hoe moeilijk het is om met het desbetreffende zoekwoord op basis van organisch verkeer te kunnen ranken in de zoekmachines. De score van SEO difficulty wordt weergegeven met een getal tussen de 1 en 100. Het zoekwoord ‘’auto leasen’’ heeft een SEO moeilijkheid van 44. Dat is redelijk hoog. Bieden op ‘’auto leasen occasion’’ is al een stuk makkelijker!

Keyword overview

Het zoekwoorden overzicht geeft de concurrentie van het zoekwoord weer op basis van de resultaten in de zoekmachines. Je ziet dus een overzicht van de zoekwoorden waarop men nog meer zoekt. Ubersuggest geeft daarbij ook aan of je makkelijk of moeilijk kunt scoren met het zoekwoord.

De verschillende domeinen van Ubersuggest

De website van Ubersuggest is verdeeld in verschillende domeinen. Elk met hun eigen waardevolle data die jouw kan helpen om je concurrentie te verslaan. We gaan in op de domeinen in de gratis versie van de tool.

Keyword ideeën

Het domein keyword ideeën van Ubersuggest geeft een aantal suggesties weer van zoekwoorden die lijken op het keyword dat jij hebt ingevoerd. In onderstaande afbeelding zie je de keyword ideeën bij het ingevoerde zoekwoord ‘’auto leasen’’.

Ubersuggest

Met de gratis tool van Ubersuggest krijg je honderden ideeën te zien, van hoofdtermen tot long-tail zoekwoorden. Je ziet ook het volume, de concurrentie en de seizoensgebonden trends voor elk keyword. De lijst is gegenereerd op basis wat voor jou concurrenten werkt en wat mensen op Google intypen.

Content ideeën

Het domein content ideeën van Ubersuggest geeft aan welke content stukken de meeste social shares en backlinks krijgen. Als je weet waarover je schrijft wordt je contentstrategie een stuk sterker. Verdiep jezelf in de hoogfunctionerende content stukken voor de voor jou belangrijke zoekwoorden, zodat je kunt schrijven over onderwerpen waar mensen daadwerkelijk geïnteresseerd in zijn.

Ubersuggest

De voor- en nadelen van Ubersuggest

Naast Ubersuggest zijn er natuurlijk nog een aantal andere programma’s die je kunt gebruiken als ondersteuning van je SEO werkzaamheden. Elke tool heeft zijn eigen voor- en nadelen. De voor- en nadelen van Ubersuggest bespreken we hieronder.

Voordelen

 • Het programma is gratis te gebruiken. Je kunt tot 10 zoekwoorden per dag analyseren.
 • Ubersuggest voert een site audit uit en vertelt je welke punten kritiek zijn. Dit is gratis en je krijgt alle informatie te zien.
 • Je krijgt inzicht in het organische verkeer dat naar je website komt, en Ubersuggest identificeert de pagina’s die het beste presteren.
 • Deze SEO-tool is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De tool is uitermate geschikt voor beginnende online ondernemers. Je krijgt op een beknopte en duidelijke manier informatie, zonder dat het al te technisch wordt.
 • Er is een Nederlandse versie van de tool.

Nadelen

 • Je kunt maar tot 10 zoekwoorden per dag analyseren. Dit is vaak niet voldoende als je een uitgebreide zoekwoorden analyse wilt maken.
 • Bij volledige toegang, betaal je hier een vast bedrag per maand of per jaar voor.
 • Voor SEO-specialisten is de beschikbare informatie in Ubersuggest niet genoeg.
 • De data die wordt gegeven kan soms achter liggen.

Wat kost Ubersuggest?

Ben jij tevreden met het gebruik van Ubersuggest maar wil je graag toegang tot meer informatie, dan kun je een abonnement aangaan. Ubersuggest is bijzonder goedkoop in vergelijking tot concurrenten als SEMrush, Ahrefs en MOZ.

Ubersuggest biedt keuze uit drie pakketten, namelijk Persoonlijk, Bedrijven en Onderneming/Agentschap.

 • Persoonlijk: met dit abonnement mag je drie websites onderhouden en 100 zoekwoorden per project volgen. Je website wordt wekelijks gecrawld. Dit abonnement is specifiek bedoeld voor ondernemers en kleine bedrijven. Je betaalt €29,- per maand met dit abonnement.
 • Bedrijven: voor kleine en middelgrote bedrijven die 4-7 projecten willen onderhouden en 150 zoekwoorden per project willen volgen is er het Bedrijvenpakket. Dit pakket kost je €49,- per maand.
 • Onderneming/Agentschap: met dit pakket beheer je meer dan 8 websites, kun je 900 rapporten per dag draaien en volg je 200 zoekwoorden per project. Dit premium abonnement kost je €99,- per maand.

Hulp of advies nodig?

De gratis tool van Ubersuggest maakt het een stuk makkelijker om zelf je SEO uit te voeren voor je website, maar dat neemt niet weg dat je er nog steeds veel tijd en energie in moet steken om goed te scoren in de zoekmachines. Bij ad your service begrijpen wij dat je met je bedrijf, groot of klein, hier niet altijd de tijd voor hebt. Besteed je SEO werkzaamheden daarom uit aan een partij met veel kennis van zaken, zodat jij je alleen nog maar met je core business bezig hoeft te houden. Neem contact met ons op! Dan kijken we wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.