Hét naslagwerk voor jouw Pinterest-content in 2024: dit is ‘m!

Leestijd 2 minuten

Pinterest = Booming! Het populaire platform heeft op dit moment 445 (2022) miljoen actieve gebruikers. Zo’n 75% van die gebruikers gebruikt Pinterest voordat ze een aankoop willen doen of om inspiratie op te doen voor een eventuele aankoop. Het is daarbij natuurlijk van belang om een verpletterende indruk achter te laten bij de bezoekers van jouw pagina. Hoe je dat doet? Stap 1 is in ieder geval de juiste afmetingen voor afbeeldingen gebruiken. Lees snel verder voor de juiste afmetingen voor Pinterest afbeeldingen.

Het internet verandert voortdurend en helemaal al die socialmedia kanalen, waaronder Pinterest. Welke afmetingen moet je nou hebben voor welke afbeeldingen? Dat hebben wij voor je uitgezocht! Met deze afmetingen voor Pinterest afbeeldingen heeft jouw pagina een professionele uitstraling en val je op.

Afmetingen voor Pinterest afbeeldingen

 • Profielfoto Pinterest:
  165 X 165
 • Omslagfoto pinbord Pinterest:
  222 X 150
 • Vierkante pin:
  600 X 600
 • Portret pin:
  600 X 750
 • Lange pin:
  600 X 1260

Handig om te weten is dat er geen limiet is op de hoogte van pins, maar de breedte is altijd 600 px. De hierboven genoemde afmetingen raden wij aan.

de-afmetingen-voor-pinterest-afbeeldingen

Is Pinterest geschikt voor jouw bedrijf?

Wil je weten of Pinterest geschikt is voor jouw bedrijf? Het antwoord hierop is zeer waarschijnlijk een volmondige ‘JA!’. Wil jij weten welke mogelijkheden er allemaal zijn? Neem gerust contact met ons op. Ad your service helpt je graag!

Hoe zit het met de afmetingen voor andere kanalen?

Het is heel erg handig om alle gangbare afmetingen van social media afbeeldingen bij elkaar te hebben. Daarom hebben wij een mooi overzicht gemaakt die je steeds weer kan helpen. Check daarvoor dit blog!

Gefeliciteerd! Na het lezen van dit artikel ben jij officieel een Pinterest-content-expert. Wil jij ook een expert worden op het gebied van andere social mediakanalen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere blogs over jouw favoriete kanalen!

 • Content nodig voor LinkedIn? Dan is het raadzaam om deze pagina raad te plegen!
 • Instagram content creëren? Check deze pagina voor de juiste formaten voor je afbeeldingen!
 • Op zoek naar het succesrecept voor YouTube? Dit zijn de juiste afmetingen voor YouTube content!
 • Google Mijn Bedrijf afbeeldingen nodig? Gebruik dan deze afmetingen, succes gegarandeerd!
 • Wij hebben de juiste afmetingen voor Google banners ook voor jou op een rijtje gezet.
 • Maak indruk bij jouw followers met de beste afmetingen voor content op X!

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.