Afbeeldingen genereren met ChatGPT-4, ja het kan!

Leestijd 5 minuten

Heb je ooit gedroomd van het creëren van unieke afbeeldingen met slechts een paar woorden? Chat GPT-4 maakt dit mogelijk! Naast het ondersteunen bij tekstgeneratie en het verstrekken van informatie op basis van eenvoudige vragen, kan je nu ook afbeeldingen genereren met ChatGPT-4. Benieuwd hoe dit werkt? Wij van ad your service hebben alle informatie voor je samengevat. Ontdek hieronder hoe je met deze tool zelf AI-kunstwerken kunt creëren!

Maak kennis met DALL-E 3

First things first: wat is ChatGPT eigenlijk? Het is een geavanceerde AI die teksten genereert en vragen beantwoordt. En nu, met de introductie van DALL-E 3, een nieuwe versie van de afbeeldingen generator van OpenAI, zijn de mogelijkheden nog uitgebreider. Deze verbeterde versie werkt hand in hand met ChatGPT om prachtige en gedetailleerde illustraties te creëren. DALL-E 3 begrijpt de context van je tekenopdracht (prompt) en maakt een passende afbeelding. Vraag je je nu af hoe afbeeldingen genereren met ChatGPT-4 werkt? Bekijk het voorbeeld hieronder en zie het verschil!

Promt 1: Kun je een afbeelding genereren van Amsterdam zonder toeristen 

Afbeelding:

Amsterdamse grachten

Promt 2: Nu mét toeristen graag

Afbeelding:

Amsterdamse grachten met toeristen

Promt 3: Nu met boze toeristen

Afbeelding: 

Amsterdamse grachten met boze toeristen

Hoe maak je een perfecte prompt voor DALL-E 3?

Oké, dus je wilt dus DALL-E 3 gebruiken, maar hoe zorg je ervoor dat je prompts niet in de soep lopen? Dit zijn ons tips voor afbeeldingen genereren met ChatGPT-4:

 • Wees specifiek: Vage prompts geven vage resultaten. Wees zo specifiek mogelijk over wat je wilt zien. ‘Een hamster op skeelers’ is leuk, maar ‘een groene hamster die een backflip doet op skeelers in het Vondelpark’ is nog veel leuker!
 • Experimenteer met details: Kleuren, stijlen, locaties – probeer het allemaal. Hoe meer details, hoe unieker je afbeelding.
 • Houd het realistisch: DALL-E 3 is natuurlijk super handig, maar het kan niet álles. Vraag niet om iets wat fysiek onmogelijk is (tenzij je van surrealistische kunst houdt, natuurlijk!).
 • Gebruik beschrijvende taal: Gebruik levendige, beschrijvende woorden. ‘Een enorm, vrolijk, zonnig park in de maand mei’ klinkt toch veel beter dan ‘een park’?
 • Probeer, probeer en nog eens probeer: Het perfecte plaatje komt misschien niet altijd bij de eerste poging. Blijf proberen, en voor je het weet, heb je een meesterwerk!

Dus, pak je creatieve toverstok (ehh, toetsenbord) en begin met het brouwen van die geweldige prompts. Wie weet welke fantastische creaties je tevoorschijn tovert met DALL-E 3!

Voor wie is DALL-E- 3 geschikt?

Nou, voor wie is DALL-E 3 dan zo’n beetje de beste uitvinding sinds gesneden brood? Laten we eens kijken:

 • De creatievelingen onder ons: Kunstenaars en ontwerpers, jullie kunnen je hart ophalen! Stel je eens voor wat je allemaal kunt creëren met een tool die jouw ideeën omzet in visuals. Of je nu aan een kunstproject werkt of je volgende grote ontwerp voorbereidt, DALL-E 3 is je nieuwe beste vriend.
 • Marketeers: Advertenties, social media posts, of gewoon wat flashy content nodig? DALL-E 3 is jouw geheime wapen om je publiek te wow-en.
 • Ondernemers: Heb je snel een logo of visuals nodig maar zit je krap bij kas? Geen paniek. DALL-E 3 to the rescue!
 • Onderwijsprofessionals: Leraren en educatieve content makers, denk eens aan de mooie lesmaterialen die je kunt maken. Geschiedenisles over de Romeinen? Laat DALL-E 3 een scène uit het oude Rome tot leven wekken.
 • Schrijvers en bloggers: Visuals nodig die perfect aansluiten bij je verhaal of artikel? DALL-E 3 kan het.
 • Nieuwsgierige Aagjes: Gewoon zin om te spelen en te zien wat AI allemaal kan? Ook dan is DALL-E 3 jouw nieuwe favoriete speelgoed.

Voor wie is DALL-E 3 beschikbaar?

Zin om DALL-E 3 uit te proberen? Top! Het enige wat je nodig hebt, is een ChatGPT Plus abonnement. Zo ben je helemaal klaar om jouw creatieve ideeën tot leven te brengen!

Heeft DALL-E 3 ook beperkingen?

DALL-E 3 is geavanceerd, maar kent ook zijn grenzen. OpenAI heeft richtlijnen opgesteld voor ethische en juridische redenen. Zo is het niet toegestaan om afbeeldingen van bekende personen te genereren, ter voorkoming van misbruik. Ook het creëren van expliciete of gewelddadige beelden is uit den boze.

Een andere beperking is de restrictie op stijlimitaties van specifieke kunstenaars of illustratoren. Dit beschermt de auteursrechten en toont respect voor de rechten van kunstenaars.

Promt 4: nu met extreem boze toeristen 

Antwoord:

DALL-E 3 beperking

Voorbeelden

Bij ad your service hebben we DALL-E 3 uitvoerig getest. We vroegen de tool om wat nieuwe logo’s voor ons te ontwerpen. Benieuwd naar de resultaten? Scroll down en bewonder onze creaties!

Logo ad your service gegenereerd met OpenAI

Logo ad your service gegenereerd met OpenAIDit is natuurlijk nog niet precies wat we voor ogen hadden. Maar het is wel leuk om mee te spelen. En het geeft een mooi voorbeeld van de mankementen. Zo zie je dat, hoewel DALL-E 3 indrukwekkende mogelijkheden heeft, het soms ook zijn eigenzinnige draai geeft aan onze ideeën. Dit maakt het een interessant hulpmiddel om creativiteit te stimuleren en nieuwe perspectieven te verkennen, zélfs als het resultaat niet altijd precies is wat je verwachtte.

Zelf afbeeldingen genereren?

Geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan? Met een abonnement bij OpenAI, voor ongeveer €22 per maand, kun je zelf afbeeldingen genereren via Chat GPT-4 met DALL-E 3. Het abonneren is eenvoudig: zoek de ‘Upgrade to Plus’ knop op de ChatGPT-pagina, vul je gegevens in, en voilà! Ga helemaal los met het genereren van AI-afbeeldingen, maar houd wel rekening met de genoemde beperkingen.

Bekijk deze video voor een duidelijke uitleg.

Vragen over AI of afbeelding generatie?

Heb je vragen of wil je meer weten over het gebruik van AI en afbeelding generatie? Neem contact met ons op en start vandaag nog met het ontdekken van de mogelijkheden!

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.