1 jaar met ChatGPT: de hoogtepunten op een rij!

Leestijd 4 minuten

Het is feest: ChatGPT bestaat één jaar! Herinner je nog hoe dit allemaal begon en kijk eens hoe ver we gekomen zijn. Slechts één jaar geleden zette de AI-tool de techwereld op zijn kop met zijn impact. Sindsdien heeft het niet alleen nieuwe manieren van converseren mogelijk gemaakt, maar ook de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie opnieuw vormgegeven. Heb je al gemerkt hoe ChatGPT jouw leven makkelijker maakt? Toegang krijgen is een eitje: iedereen kan inloggen en het gebruiken, in allerlei sectoren. Bij ad your service blijven we de ontwikkelingen van het afgelopen jaar op de voet volgen en we praten je graag bij.

Hoe gebruik je ChatGPT?

Nieuw bij ChatGPT? Geen zorgen, het is supermakkelijk. Bezoek de website, log in en start met typen. De tool is gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen. Even inloggen, je vraag stellen en je krijgt meteen antwoord. Hoewel er nog geen Nederlandse versie is om te downloaden, werkt de Engelse versie prima met Nederlandse vragen of instructies. Handig, toch?

Het mooie is dat je ChatGPT kunt sturen met ‘prompts’ – eenvoudige instructies of vragen. Zo leer je snel hoe je het optimaal voor jouw doelen inzet!

Stap 1: Stel je vraag.

Vraag aan ChatGPT klaar voor verzending

Stap 2: Ontvang een antwoord.

Antwoord op vraag van ChatGPT

En zo simpel is ’t!

ChatGPT voor de professional: gebruik ’t zéker!

Voor professionals is de tool een onmisbare hulp, die veel meer doet dan je misschien denkt. Kijk maar eens naar wat het allemaal voor je kan doen:

 • E-mails in no-time: Schud die e-mails uit je mouw alsof het niets is. ChatGPT helpt je om snel, duidelijk en professioneel te communiceren.
 • Blogposts opfleuren: Vastgelopen met je blog? ChatGPT helpt je met frisse ideeën en zorgt dat je verhaal lekker leest.
 • Presentaties pimpen: Saaie slides? No way. ChatGPT geeft je presentaties net dat beetje extra pit.
 • Social media posts: Creëer posts die likes verzamelen alsof het niets is.
 • Klantenservice automatiseren: Laat de standaardvragen over aan ChatGPT, zodat jij je kunt focussen op de echt lastige klanten.
 • Onderzoek: ChatGPT is je hulpje voor snelle samenvattingen en analyses. Enne, brainstormen voor campagnes? ChatGPT doet mee en geeft je die geniale inval.

Afbeeldingen genereren

Op het gebied van marketing en social mediamanagement is ChatGPT een gamechanger. Marketeers gebruiken het nu voor het moeiteloos creëren van aantrekkelijke advertentieteksten, overtuigende social media-updates en doelgerichte content.

En er is meer. Met de tool kun je nu ook snel teksten voor afbeeldingen genereren. Voor het creëren van afbeeldingen is er DALL-E 3, ontwikkeld door OpenAI. Dit model, speciaal ontworpen voor afbeeldingen, kan op basis van tekstuele beschrijvingen visuals maken. Ideaal voor je blog of social media!

Logo ChatGPT

ChatGPT en plagiaat, hoe zit dat?

Terwijl ChatGPT de marketing- en socialmediawereld verandert, is het belangrijk om plagiaat te vermijden. Dit doe je door niet alleen de gegenereerde inhoud te controleren, maar ook door deze aan te passen voor originaliteit. Hier zijn enkele tips:

 • Voeg unieke elementen toe: Gebruik de output van ChatGPT met je eigen inzichten, ervaringen of bedrijfsspecifieke voorbeelden. Dit verhoogt de originaliteit én maakt je content waardevoller voor je doelgroep.
 • Gebruik plagiaatcontrole-software: Er zijn diverse online tools die je kunnen helpen bij het identificeren van overeenkomsten met bestaande content. Door deze te gebruiken, kun je zeker zijn dat je content uniek is.
 • Pas de structuur aan: Herschik de volgorde van punten of paragrafen en voeg nieuwe tussenkopjes toe. Dit kan de flow van de content verbeteren en zorgt ervoor dat het geen directe kopie is van bestaande bronnen.
 • Quote en verwijs naar bronnen: Als de AI-tool informatie gebruikt die afkomstig is van bestaande bronnen, zorg er dan voor dat je deze bronnen correct citeert.
 • Voeg persoonlijke commentaar of analyse toe: Dit is vooral belangrijk als je onderwerpen bespreekt waarbij jouw professionele inzichten waarde kunnen toevoegen.

Door deze stappen te volgen, maak je optimaal gebruik van ChatGPT én zorg je voor originele content.

De nieuwe versie van ChatGPT?

Terwijl we vieren dat ChatGPT een jaar bestaat, is het ook belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen van deze tool uit te lichten. En hiermee bedoelen we: ChatGPT 4. Deze nieuwste versie tilt de AI-ervaring naar een nóg hoger niveau. Dit is waarom:

 • Meer kracht, betere antwoorden: Dankzij de grotere modelomvang en verbeterde architectuur, pakt GPT-4 complexere taaltaken aan en biedt het subtielere, meer relevante reacties.
 • Top in context begrijpen: Vergeet misverstanden; GPT-4 snapt context beter dan ooit, wat leidt tot scherpere en coherente antwoorden.
 • Langere teksten? Geen probleem!: Het behandelt langere teksten goed, behoudt de samenhang én blijft bij de les, zélfs bij uitgebreide inhoud.
 • Nauwkeurigheid ten top: Of het nu gaat om tekstgeneratie, documenten analyseren of vertalingen, GPT-4 doet het met meer precisie.

En ja, net als bij elke technologie, heeft GPT-4 ook zijn beperkingen, zoals gevoeligheid voor hoe vragen worden gesteld en een afhankelijkheid van de trainingsdata. Maarre, blijft een mooie stap vooruit met vele nieuwe mogelijkheden.

Wat gaat de AI-tool nog meer voor ons betekenen?

Oké, ChatGPT is nu een jaar onder ons en doet het fantastisch. Maar wat gaat de toekomst brengen? We kunnen niet in een glazen bol kijken, maar we kunnen wel een paar gokjes wagen over wat er mogelijk aan zit te komen. Hier zijn onze voorspellingen:

 • Nóg slimmere gesprekken: ChatGPT geeft binnenkort antwoorden die je echt doen denken ‘wow, hoe weet ‘ie dat?’.
 • Nog grotere talenknobbel: ChatGPT in het Japans, Fries of Volendams? Waarom niet?!
 • Samenwerken met andere apparaten: Denk aan ChatGPT die praat met je koelkast of helpt met je smart verlichting.
 • Slimmer op ethisch gebied: We verwachten dat ChatGPT nóg beter wordt in het omgaan met gevoelige topics en privacy. Altijd belangrijk!
 • Studiebuddy 2.0: Voor de studiebollen onder ons kan ChatGPT een nóg grotere hulp worden. Van het uitleggen van kwantummechanica tot het helpen met je scriptie.
 • De zakenwereld opschudden: Voor bedrijven kan ChatGPT uitgroeien tot de ultieme assistent. Van marktonderzoek tot klantenservice, het kan allemaal nóg beter.

Dus, wat staat ons te wachten? Één ding is zeker: ChatGPT gaat de toekomst een stuk interessanter maken!

Proosten op ChatGPT!

Kun je geloven dat we nu al het 1-jarig bestaan van ChatGPT vieren? Toegankelijk voor iedereen, heeft deze slimme tool niet alleen de marketingbranche op zijn kop gezet, maar ook de ‘gewone mens’ in staat gesteld om creatiever en efficiënter te communiceren.

Vind je al die nieuwe tools maar verwarrend? Voel je vrij om contact op te nemen met de professionals van ad your service!

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.