Rechtenvrije foto’s nodig? Hier vind je ze!

Leestijd 3 minuten

Het toevoegen van visuele content aan je teksten is van belang als je wilt dat deze goed gelezen worden. Door het toevoegen van visuele content, bijvoorbeeld afbeeldingen, wordt de leesbaarheid van de tekst vergroot en val je meer op. Het is hierbij wel belangrijk om passende afbeeldingen toe te voegen, welke daadwerkelijk meer waarde creëren. Daarnaast is het belangrijk om voor rechtenvrije foto’s te kiezen om een schadeclaim te voorkomen.

Wat zijn rechtenvrije foto’s?

Het is ontzettend waardevol om je tekstuele content aan te vullen met visuele content. Het is heel gemakkelijk om in een zoekmachine zoals Google naar een onderwerp te zoeken, een afbeelding te kopiëren en te plakken in een tekst, bijvoorbeeld voor op je website. Echter kan dit veel problemen veroorzaken omdat de afbeeldingen op Google niet allemaal rechtenvrij zijn. Een rechtenvrije foto is namelijk een foto, waarbij je geen toestemming nodig hebt van de maker om deze foto te gebruiken. Aan de foto zitten dus geen auteursrechten vast en deze zijn beschikbaar voor iedereen die dat wil. Om nou per foto, die je tegenkomt en graag wil gebruiken, uit te zoeken of deze wel of niet rechtenvrij is, maken wij het hieronder wat makkelijker voor je.

Meer informatie over rechtenvrije foto's gratis

Gratis rechtenvrije foto’s downloaden

Er zijn verschillende websites waar je gratis rechtenvrije foto’s kunt downloaden. Hieronder is een overzicht van vier websites te zien met deze rechtenvrije foto’s:

www.pixabay.com

 • Meer dan 2.6 miljoen afbeeldingen van hoge kwaliteit.
 • Naast afbeeldingen kan je hier ook video’s, illustraties en muziek vinden.
 • Onbeperkt downloaden.
 • Makkelijk vinden wat je zoekt door de zoekbalk en filteropties.

www.pexels.com

 • Veel bedrijf, technologie en voeding gerelateerde content.
 • Makkelijk vinden wat je zoekt door de zoekbalk en categorie opties.

www.unsplash.com

 • Meer dan 550.000 afbeeldingen van hoge kwaliteit.
 • Er wordt continue nieuwe content aan de website toegevoegd.
 • Makkelijk vinden wat je zoekt door de zoekbalk en collections opties.

www.stocksnap.io

 • Een ontzettend grote collectie aan afbeeldingen van hoge kwaliteit.
 • Voegt wekelijks nieuwe afbeeldingen toe.
 • Makkelijk vinden wat je zoekt door de zoekbalk en categorie opties.

Rechtenvrije_fotos_gratis2.png

Voor het downloaden van deze afbeeldingen heb je geen account nodig en er zit geen limiet op het aantal downloads.

Natuurlijk kennen meer mensen deze websites met gratis rechtenvrije foto’s. Deze afbeeldingen worden dus voor verschillende doeleinden gebruikt en zijn dus niet altijd uniek. Om de afbeelding toch uniek(er) te maken kun je ervoor kiezen jouw eigen (bedrijfs)tekst of -logo toe te voegen.

Deze rechtenvrije foto’s kunnen dus goed helpen bij het creëren van waarde in je geschreven content, bijvoorbeeld voor SEO-technische teksten op je website. Wij kunnen jou zowel helpen bij het gebruik van deze foto’s als bij het combineren van tekstuele en visuele content voor op jouw website. Onze SEO-specialisten zijn hier iedere dag mee bezig. Voor meer informatie of vragen kunt u hier contact met ons opnemen.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.