Zó schrijf je een goede ‘Over ons’ pagina

Leestijd 4 minuten

De ‘Over ons’ pagina op je website is een van de belangrijkste pagina’s van je website. Waarom? Dit is de pagina waar je iets over jezelf of je bedrijf vertelt: wat je aanbiedt, wie je bent, hoelang je al bestaat en wat je missie en visie is. Men wil natuurlijk weten wie de persoon of personen achter het bedrijf zijn.

Hoe je je voorstelt op de ‘Over ons’ pagina is belangrijk in de overweging van een klant of ze wel of niet met je in zee willen gaan. Zeker wanneer je als ondernemer of freelancer je eigen merk bent. Gebruik de ‘Over ons’ pagina daarom om twijfelaars gerust te stellen. Laat ze zien dat ze met een goede partij in zee gaan en waarom ze voor jou moeten kiezen. Wij leggen hieronder uit hoe je een goede ‘Over ons’ pagina maakt en hoe dit in jouw voordeel zal werken!

Wat is de ‘Over ons’ pagina?

We leggen het nog even kort aan je uit. De ‘Over ons’ pagina is de pagina waar staat beschreven waar jouw bedrijf voor staat en wie de medewerkers zijn. Op deze pagina vind je vaak ook teamfoto’s. Om het even te verduidelijken: de ‘Over ons’ pagina gaat niet over jouw producten en/of diensten, maar over jou als bedrijf: de mensen achter de onderneming en hun visie.

Nu je weet wat een ‘Over ons’ pagina is, wordt het tijd om aan de slag te gaan met het schrijven van zo’n pagina. Hieronder vind je 5 tips voor het schrijven van een goede ‘Over ons’ pagina.

5 tips voor een pakkende ‘over ons’ pagina

1. Laat je persoonlijkheid zien

Vertel wie de mensen achter het bedrijf zijn. Wat zijn de kernwaardes en de visie van het merk? Laat jouw passie voor je zaak zien en vertel wat jou beter maakt dan de concurrent. Schrijf de ‘Over ons’ pagina in ‘ik’ of ‘wij’-vorm. Laat de pagina een weerspiegeling zijn van de persoonlijkheid van je bedrijf. Kies als naam voor de pagina bijvoorbeeld ‘Over ons’, ‘Over’ of ‘Team’.

Vermijd vaktaal in deze pagina. Iedere bezoeker die deze pagina leest, moet begrijpen wat je er vertelt. Ook mensen die absoluut niks weten van je vakgebied.

Over ons pagina

2. Vertel waar het allemaal begon

De ‘Over ons’ pagina is de perfecte plek om te vertellen waar het allemaal begon met je bedrijf. Leg uit wanneer, wie, hoe en waarom je het bedrijf hebt opgericht. Vertel wat over de voorgeschiedenis. Welke expertise heeft jouw bedrijf en wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder?

3. Laat je medewerkers zien

Op de ‘Over ons’ pagina kun je foto’s toevoegen van je teamleden. Zo geef je je bedrijf letterlijk een gezicht en kom je betrouwbaarder over. Vertel wie je medewerkers zijn en wat ze doen. Zo weten mensen voordat ze met je in zee gaan al wie de gezichten achter het bedrijf zijn.

4. Maak gebruik van reviews

Reviews zijn enorm belangrijk om potentiële klanten te overtuigen. Dit kun je ook aanhaken in je ‘Over ons’ pagina. Waarom? Zo kun je je argumenten kracht bijzetten door ze te laten bevestigen door klanten. Positieve beoordelingen geven nieuwe bezoekers meer vertrouwen in je bedrijf.

5. Maak gebruik van een call-to-action

Een call-to-action in de ‘Over ons’ pagina mag niet ontbreken. Als goed is heb je je bezoekers een positief beeld van je bedrijf gegeven. Hierna is het belangrijk om af te sluiten met een call-to-action. Je wilt immers dat de bezoekers overgaan tot een actie. Stimuleer de bezoeker om bijvoorbeeld contact op te nemen of een offerte aan te vragen. Stuur aan op een conversie.

Hoe bouw je een goede ‘Over ons’ pagina op?

Hou het kort en krachtig. Zorg dat je je tekst opdeelt in verschillende alinea’s. Begin bijvoorbeeld met de voorgeschiedenis en vertel dan wie je bent en waarvoor je staat. Wat zijn je unique selling points en waarmee onderscheid je je van je concurrenten. Haak je team aan, laat klanten aan het woord en eindig met een goede call-to-action.

Zet een paar goede foto’s van jezelf of je team op de pagina. Meer informatie op de ‘Over ons’ pagina is eigenlijk niet nodig, het gaat immers om de inhoud. Je ‘Over ons’ pagina is cruciaal voor een succesvolle website. Deze pagina dient onder andere als basis voor je website.

Wat kan ad your service voor jou betekenen bij een ‘Over ons’ pagina?

Wij hebben veel ervaring met het schrijven van content voor de websites van onze klanten. Zo kunnen we met jouw input de ‘Over ons’ pagina voor je schrijven. Denk je al een goede ‘Over ons’ pagina te hebben en kun je wat feedback gebruiken? Ook dan willen we met je meekijken! Neem daarom contact met ons op.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
    Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.