Een SEA specialist nodig? Daarmee kunnen we je helpen!

Leestijd 4 minuten

Wil je meer verkeer naar je website maar weet je niet hoe? Dan is het tijd om eens naar je SEA te kijken samen met een SEA specialist. SEA is een manier om te adverteren binnen zoekmachines. De grootste kanalen om te adverteren zijn op dit moment Google en Bing. Maar, de ontwikkelingen gaan snel en het opzetten van succesvolle campagnes is steeds weer een zoektocht. Hier kan een SEA specialist je goed bij helpen.

Wij zijn een online marketingbureau gespecialiseerd in SEA. Omdat SEA voor de meeste bedrijven een waardevolle manier van adverteren is, vertellen we je meer over wat een SEA specialist doet en voor jou kan betekenen.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. De naam zegt het al: adverteren in zoekmachines. In grote lijnen houd je je met SEA bezig met het opzetten, monitoren én optimaliseren van advertenties binnen zoekmachines. De meest bekende zoekmachines zijn Google en Bing, maar dat zijn niet de enige manieren om te adverteren. Je kunt ook Google Shopping advertenties opzetten of adverteren in Youtube. Met SEA zijn er zeker meerdere (online) wegen naar Rome. Een SEA specialist helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

SEA-specialist-2.png

SEA is een onderdeel van Search Engine Marketing (SEM). Onder Search Engine Marketing valt ook Search Engine Optimization (SEO). Beide onderwerpen kom je vaak tegen als het gaat over online marketing. Het grootste verschil tussen SEO en SEA is dat je bij SEA betaalt voor advertenties om je website in de zoekresultaten te krijgen.

SEA specialist betekenis

Een SEA specialist kent de zoekmachines van binnenuit en weet precies hoe adverteren in de zoekmachines werkt. Met een SEA specialist haal je de juiste kennis in huis om je Google Ads of Microsoft Ads in te richten en de specialist zoekt de juiste balans tussen het budget en het gewenste resultaat.

Wij zijn gespecialiseerd in SEA en onze specialisten hebben de kennis in huis om te helpen met:

 • Het bedenken en uitwerken van een SEA-strategie op basis van data, die past bij je budget.
 • Het inrichten van je Google Ads of Microsoft Ads-account.
 • Het opzetten van campagnes die aansluiten bij je SEA-strategie.
 • Bepalen welke zoekwoorden relevant voor jou zijn en waardevol genoeg om op te adverteren.
 • Het monitoren en rapporteren van je campagnes. Hoe gaat het? Wat werkt wel en wat werkt niet?
 • Het optimaliseren van je campagnes op basis van de resultaten. We werken altijd data driven.
 • Het bewaken van het budget en ervoor zorgen dat dit aan de juiste campagnes wordt besteed.
 • Met je meedenken over andere mogelijkheden buiten SEA, bijvoorbeeld SEO. Dit raakt elkaar op veel vlakken.
 • Het volgen van trends en ontwikkelingen binnen SEA en online marketing en deze kennis waar mogelijk inzetten.

Wat zijn de voordelen van SEA?

Naast SEA zijn er nog andere manieren om online te adverteren. Maar voordat je een SEA specialist inschakelt, is het goed om te weten wat de voordelen van zoekmachine adverteren zijn:

 • Je betaalt pas na een resultaat, zoals na een klik. Je kiest zelf het doel en het gewenste resultaat.
 • Zoekmachines worden steeds meer gebruikt en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.
 • Je hebt alle controle over je budget. Je bepaalt zelf per campagne wat je maximaal wilt uitgeven.
 • Alle prestaties van je advertenties zijn inzichtelijk op verschillende manieren. Per advertentie, campagne, zoekwoord etc. De controle ligt bij jou of een SEA specialist.

SEA-specialist-4.png

Waarom een SEA specialist van ad your service?

Een goede basis begint bij het maken van strategische keuzes. Op welk platform ga je adverteren? Welke resultaten wil je behalen? Wat is je budget en hoe ga je dit optimaal benutten? Een SEA specialist van ad your service geeft je advies op maat.

We hebben alle kennis in huis om campagnes op te zetten via Google Ads en Microsoft Ads (Bing). We doen dit al jaren voor meerdere klanten en weten uit ervaring wat wel en niet werkt. Ook weten we alles over het monitoren en optimaliseren van advertenties. Onze SEA specialisten helpen je aan de juiste knoppen te draaien om het beste resultaat uit je budget te halen.

Heb je hulp nodig van een SEA specialist bij het bedenken van een SEA-strategie of juist bij het monitoren en optimaliseren van campagnes? Je kunt ad your service al inhuren voor een paar uur per maand. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.