Wanneer je denkt aan adverteren en SEA dan denk je waarschijnlijk direct aan Google Ads. Logisch ook gezien het feit dat Google zo’n 90% marktaandeel heeft. Maar tóch is er meer: Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) is een advertentieplatform dat ook voor jouw bedrijf zeer interessant kan zijn. Hoewel Microsoft Ads zo’n 9% marktaandeel heeft, denk je wellicht niet direct dat je er baat bij kunt hebben. Tóch kent het advertentieprogramma veel voordelen. Wij leggen hieronder uit waarom.

Wat is Microsoft Ads?

In feite is het een advertentieprogramma dat het bekendst is vanwege de advertentiemogelijkheden in de zoekmachines van Bing, DuckDuckGo, Yahoo! en het AOL-netwerk. Ook heeft Microsoft Ads display advertentiemogelijkheden op Microsoft-domeinen zoals MSN, Outlook, Windows én Xbox.

Sinds juni 2015 heeft Microsoft Ads (Bing Ads) een marktaandeel van 33% in de VS. In Nederland zijn er zo maandelijks 8 miljoen unieke gebruikers, die voor 145 miljoen nieuwe zoekopdrachten per maand zorgen. Bing groeit en daar kun je als bedrijf van profiteren.

In de basis is Microsoft Ads niet heel anders dan Google Ads. Zo maakt Microsoft Advertising ook gebruik van een veilingmodel. Iedere keer wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert in bijvoorbeeld de zoekmachine Bing, doen de adverteerders die hebben ingezet op dat zoekwoord mee in de veiling. 

De voordelen van Microsoft Ads

Microsoft Ads kent meerdere voordelen. Door het verschil in marktaandeel zijn de cost per click (CPC) bij Microsoft Ads lager dan op Google Ads. Veel bedrijven kiezen er namelijk voor om niet op Microsoft Ads te adverteren, waardoor er minder bedrijven meedoen in de advertentieveiling. Hierdoor heb je veel minder concurrentie bij je advertenties. Op dit moment heeft het advertentieprogramma tot 18% marktaandeel in Europa. Zeker wanneer je Google Ads op orde hebt en je nóg meer mensen wilt bereiken, kan Microsoft Ads een goede optie zijn. Zo is er ook de mogelijkheid om je Google Ads-campagnes te exporteren naar Microsoft Ads.

Adverteren op DuckDuckGo

Naast Bing zijn er nog andere zoekmachines die interessant kunnen zijn voor jouw bedrijf. DuckDuckGo bijvoorbeeld, dat een van de sterkst groeiende zoekmachines van het moment is. DuckDuckGo is een zoekmachine met veel privacy voor gebruikers die hier bewust mee omgaat. Zo gebruikt DuckDuckGo geen persoonlijke gegevens bij advertenties, maar wordt er gekeken naar het zoekwoord dat op dat moment wordt ingetypt. Deze informatie wordt ook niet op persoonlijk niveau opgeslagen voor later gebruik.

De zoekmachine biedt advertenties die vergelijkbaar zijn met Google Ads en worden boven de organische zoekresultaten getoond.

Adverteren op Yahoo!

Yahoo! Is eigenlijk meer een intranet portal dan een zoekmachine. Dit houdt in dat bedrijfsinformatie en applicaties op een intranet verenigd worden. Het is een tool waarmee een bedrijf zijn gegevens, applicaties en informatie gemakkelijker kan beheren door middel van gepersonaliseerde weergaven. Yahoo! is mogelijk gemaakt door Bing en hoewel het marktaandeel van Bing en Yahoo! nog vrij laag is, is de kans groot dat een deel van je doelgroep een van de twee gebruikt.

Wat kan ad your service voor jou betekenen?

Al met al is Microsoft Advertising (Bing Ads) (nog) de underdog in de zoekmachine wereld. En dat is natuurlijk zonde, want wanneer je investeert in Microsoft Ads, kan zich dit vertalen naar meer conversies en een beter rendement uit het advertentiebudget. Lang niet alle bedrijven zijn vindbaar op Bing, DuckDuckGo of Yahoo!. Door te adverteren op deze zoekmachines creëer je concurrentievoordeel.

Bij ad your service hebben we ervaring met Microsoft Ads en kunnen daarom kijken of het adverteren met Microsoft Ads de moeite waard is voor jouw bedrijf.

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader