Social Media Adverteren

Mark Tuitert

Mark Tuitert, je kent ‘m vast nog wel.  Die schaatser die Olympisch goud pakte en bidons door de lucht smeet als het even tegenzat. 😉 Onze nationale schaatsheld is tegenwoordig ook een inspirerende auteur. Samen met Maven Publishing, al jaren klant bij ad your service, bracht hij de boeken DRIVE en FLOW uit. De promotie via Facebook en Instagram lieten ze over aan ad your service. Hoe we dit hebben aangepakt, vertellen we je graag!

De uitdaging

Een boek schrijven is één ding. Je boek echt verkopen is andere koek. Zeker wanneer je geen idee hebt hoe dat eigenlijk in z’n werk gaat. Hier komen wij in beeld. Onze taak: zorgen dat iedereen weet dat Marks boeken bestaan én ze ook willen lezen.

Stap 1: zichtbaarheid (see-fase)

We begonnen met Nederland te laten kennismaken met Marks eerste boek, DRIVE. Dit boek staat vol met stoïcijnse wijsheden. We zetten een campagne op waarin we de essentie van het boek deelden. Denk aan inspirerende quotes en beelden van Mark die de vrieskou trotseert. Iedereen moest weten: dit boek móet je lezen.

 

Facebook advertentie Mark Tuitert

Stap 2: interesse opwekken (think-fase)

In deze fase gingen we dieper in op de inhoud van het boek. We deelden verhalen en inzichten uit DRIVE die echt tot de verbeelding spreken. Bijvoorbeeld hoe Mark zijn sportieve mindset toepast in het dagelijks leven. We wilden dat mensen niet alleen wisten dat het boek er was, maar ook nieuwsgierig werden naar de inhoud.

 

Instagram advertentie Mark Tuitert Drive

Stap 3: actie ondernemen (do-fase)

Hier haalden we alles uit de kast. We boden gesigneerde exemplaren aan, wat een groot succes was. Tja, wie wil er nou niet een boek met een persoonlijke boodschap van een Olympisch kampioen? Voor Marks tweede boek, FLOW, pakten we het net zo aan.

 

Facebook advertentie Mark Tuitert Drive, do-fase.

 

Startschot: campagnes rondom signeersessies

De aankondiging van Marks boek DRIVE begon met een campagne voor de signeersessie op drie locaties: Haarlem, Deventer en Tilburg. Met gerichte advertenties wisten we de lokale doelgroep te bereiken. Hierdoor kregen fans de kans om Mark Tuitert persoonlijk te ontmoeten en een gesigneerd exemplaar van zijn boek te bemachtigen. De opkomst was enorm en de fans gingen blij naar huis.

 

Instagram advertentie signeersessie boek Drive, Mark Tuitert.

 

Social advertising voor DRIVE

Met de signeersessies achter de rug konden we van start met de landelijke promotie van het boek. We gebruikten verschillende visuals: productfoto’s, inspirerende quotes uit het boek en video’s van Mark zelf. Met de juiste targetingopties binnen Facebook en Instagram bereikten we precies de juiste lezers.

Social advertising FLOW

Na het succes van DRIVE bracht Mark zijn tweede boek uit: FLOW. Dit boek gaat nog dieper in op de stoïcijnse filosofie. De campagneaanpak was vergelijkbaar met die van DRIVE, en met succes! Een mooie bijkomstigheid was dat ook de verkopen van DRIVE weer door het dak gingen.

 

Instagram reels advertentie FLOW, Mark Tuitert

DRIVE goes USA

En ja, na het enorme succes in Nederland is DRIVE nu ook naar Amerika gebracht. Vertaald en wel! Via Amazon wordt deze Nederlandse bestseller nu aan het Amerikaanse publiek gepresenteerd. Met onze advertenties zorgen we ervoor dat we de juiste doelgroep bereiken en ook daar een succes van maken.

 

Facebook advertentie DRIVE goes USA

Wil jij met ons aan de slag?

Kom in contact

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Meer
  cases

  Bekijk alles
  The Recharge Club, eigenaressen Maroeska en Diede

  The Recharge Club

  Zoekmachine
  doorkoen-kantoor

  doorKoen

  Zoekmachine
  50plushypotheek - koen en erik

  50PlusHypotheek

  Zoekmachine
  Case Pixel Universe

  Pixel Universe

  Zoekmachine
  lopen-zonder-blaren-schapen-en-medewerker

  Lopen Zonder Blaren

  Zoekmachine
  Pretty hot and tempting case

  Pretty Hot and Tempting

  Social Media Adverteren