MOZ

Wil jij je website bovenaan in de zoekmachine? Dan kun je natuurlijk wel wat hulp gebruiken bij het analyseren van je website. Een handige tool die je hierbij kan helpen is MOZ. Deze tool vertelt je precies welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden om de SEO-prestaties op je website of pagina te verbeteren. Hoe werkt MOZ en wat zijn de voordelen ten opzichte van tools, zoals SEMrush en Ahrefs? In deze blog vertellen we je alle ins-en-outs over MOZ SEO.

Wat is MOZ?

MOZ is een SEO-tool die helpt bij de zoekmachine optimalisatie (SEO) van een website. MOZ SEO is misschien wel de meest gangbare tool voor het optimaliseren van de SEO-prestaties. Dit komt doordat het een praktische tool is, die met name erg geschikt is voor diegenen die hun website in eigen beheer hebben. Bij het zelf beheren van een website is er meestal minder behoefte aan ontzettend uitgebreide informatie van SEO-tools, zoals Ahrefs of SEMrush. MOZ SEO is in de basis meer basic dan deze tools, maar doet qua prestaties niet onder. De functies van MOZ bieden een uitgebreide informatie over o.a. zoekwoordenonderzoek, het testen van links en backlinks, een up-to-date weergave van de ranking en het bijhouden van de ontwikkeling op dit gebied. Niet voor niets wordt MOZ vaak als SEO-tool ingezet en is het populair bij gebruikers. MOZ is een gebruiksvriendelijke tool die precies de nodige informatie geeft waar gebruikers inzicht in willen.

MOZ_2

Alle functionaliteiten van MOZ

MOZ biedt een aantal handige functionaliteiten waar je als gebruiker veel voordelen van hebt. Zo beschikt de tool over een keyword explorer, waarmee relevante zoekwoorden gevonden worden én geanalyseerd op zoekvolume. Daarnaast heeft MOZ een linkbuilding tool waarmee je inzicht krijgt in al je mogelijkheden met het inzetten van links en (back)links.

MOZ_3

We vertellen je in dit artikel meer over backlinks en wat je ermee kunt.

Nog een handige tool van MOZ is My Online Presence: dé tool om inzicht te bieden in de vindbaarheid van een website bij lokale zoekopdrachten. Met My Online Presence van MOZ weet je precies welke wijzigingen nodig zijn om de SEO-prestaties van een website of pagina te verbeteren.

MOZ SEO: impact op de SEO-prestaties van jouw website

Wat zeker is, is dat de handige functionaliteiten van MOZ de nodige impact uitoefenen op de SEO-prestaties van een website of specifieke pagina. Met de tools van MOZ SEO krijgt de gebruiker inzicht in de huidige prestaties van de website, waarna de nodige aanpassingen gemaakt kunnen worden. De analyses van links en keywords biedt een ondernemer bijvoorbeeld inzichtelijke informatie over waar er verbeteringen liggen. Op een overzichtelijke manier biedt MOZ SEO dus mogelijkheden om een pagina of website beter vindbaar te maken. Het toepassen van de wijzigingen op basis van de resultaten van MOZ, kan ervoor zorgen dat een website groeit op SEO. Precies wat je verwacht van een tool als MOZ SEO!

MOZ als hulp bij online marketing

Zoekmachine optimalisatie is misschien wel een van de meest complexe aspecten van online marketing. Wanneer je een website hebt en je zoekverkeer wilt verhogen, biedt Moz online marketing uitkomst. Het doel van MOZ online marketing is om het proces makkelijker te maken met behulp van handige informatie en software. Zo kun je met MOZ online marketing white hat-technieken en SEO-tools leren in te zetten, om een merk, pagina of website online beter vindbaar te maken.

Bij het online positioneren van een onderneming of neerzetten van een persoonlijk merk, is het zaak goed vindbaar te zijn en blijven. MOZ leert je de juiste SEO-tactieken, zodat jouw online marketingstrategie verbetert. Om je op weg te helpen, biedt MOZ online marketing handige handleidingen om je SEO en marketingvaardigheden te optimaliseren.

MOZ gratis vs. MOZ pro: alle tools op een rij

Twijfel je nog tussen de MOZ gratis en MOZ pro? Beide bieden mogelijkheden om je onderzoek naar zoekwoorden uit te voeren. Op een gebruiksvriendelijke manier biedt MOZ gratis inzichten om de juiste zoekwoorden te vinden en hoog te ranken in de zoekresultaten. Zo krijg je informatie over zoekvolumes, gerelateerde zoekwoorden, de moeilijkheidsgraad om op een keyword te scoren en meer. Belangrijk voor je keuze tussen MOZ gratis en MOZ pro is om jezelf de vraag te stellen welke data je wilt weten.

MOZ gratis biedt met behulp van handige gratis tools meerdere mogelijkheden om onderzoek te doen naar zoekwoorden. Ze bieden meerdere gratis tools om te gebruiken en combineren:

 • Link Explorer
 • Keyword Explorer
 • Domain Analysis
 • MozBar
 • MozCast
 • Domain Analysis

MOZ Pro is de ultieme tool voor marketeers die hun websiteverkeer willen verhogen, hun positie verbeteren en resultaten online meten. Voordat je overgaat op de betaalde versie, kun je gebruik maken van een proefperiode van 30 dagen. Je krijgt vervolgens toegang tot een all-in-one pakket met de beste MOZ SEO-tools, zoals:

 • Keyword research
 • Ranktracking
 • Site crawl
 • Content optimalisatie
 • Link Research
 • Analytics & Reporting

MOZ SEO audit

MOZ SEO-audit is een crawler binnen MOZ Pro die al je pagina’s scant en ze checkt op technische problemen. Deze tool helpt je om de technische kant van je website te analyseren. Met de scan krijg je precies te zien wat de problemen op de website zijn, hoe je deze oplost en een score van hoe ‘gezond’ de pagina of website is. Handig dus, die MOZ SEO-audit!

MOZ inzetten: ons advies

MOZ is een waardevolle SEO-tool die veel inzicht biedt voor mogelijkheden binnen de zoekmachine optimalisatie van een website. Zeker voor ondernemers die hun eigen website beheren, kan de tool enorm veel uitkomst bieden. Ben je op zoek naar een toegankelijke en gebruiksvriendelijke all-in-one tool voor het beheer van een website op gebied van SEO? Dan hoef je niet verder te zoeken. Maak vooral ook gebruik van de handige ‘Learn SEO’ omgeving van MOZ.

Liever geen tool zo uitgebreid als SEMrush maar wél een die jouw website beter vindbaar maakt? Dan biedt MOZ je de juiste inzichten voor het behalen van betere resultaten. Wil je met ons je gedachtes en vragen over MOZ uitwisselen? Neem contact met ons op. We delen graag onze kennis met je.

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader