TikTok Stories

Video-app TikTok is begonnen met het testen van een nieuwe Stories-functie, waarmee gebruikers video’s kunnen delen die na 24 uur automatisch verdwijnen. De woordvoerder van TikTok heeft deze informatie bevestigd in gesprek met Variety.  De functie is daarmee vergelijkbaar met de Stories-functie van Instagram, Facebook, Snapchat en LinkedIn. Het is nog niet bekend of en wanneer TikTok de feature grootschalig uitrolt. 

TikTok, onderdeel van de Chinese internetgigant Bytedance, is in meerdere landen buiten de VS begonnen met het testen van de nieuwe Stories-functie. Net zoals de Stories op andere social media verdwijnen deze posts automatisch na 24 uur. De woordvoerder van TikTok heeft in het gesprek met Variety aangegeven dat zij ‘’experimenteren met manieren om makers extra formats te geven om hun creatieve ideeën tot leven te brengen voor de TikTok-gemeenschap.’’ 

TikTok Stories

De Stories verschijnen in een sidebar op het platform, waar gebruikers de verhalen van mensen die ze volgen kunnen bekijken voordat ze na 24 uur automatisch verdwijnen. Gebruikers kunnen via diezelfde sidebar zelf een Story aanmaken door op de ‘create’-knop te klikken. Deze verhalen kunnen vervolgens van muziek, captions en filters worden voorzien, net zoals de reguliere TikTok-video’s. 

TikTok Stories

Gebruikers kunnen ook op de profielfoto van hun favoriete ‘TikTokkers’ klikken om hun Stories te kunnen bekijken. TikTok heeft het ook mogelijk gemaakt dat gebruikers kunnen reageren op de Stories van gebruikers. Dat komt overeen met de Stories-functies van verschillende ander social media platforms, waaronder Instagram en Snapchat. 

Kopiëren en gekopieerd worden

Het Stories-concept is een aantal jaren geleden ontstaan op Snapchat. Later werd de functie gekopieerd door grote rivalen, als Instagram en Facebook. Vorig jaar heeft ook LinkedIn zich aangesloten in het rijtje. Twitter is afgelopen jaar begonnen met een vergelijkbare functie genaamd Fleets, maar besloot afgelopen week om te stoppen met deze functie omdat het naar eigen zeggen te weinig werd gebruikt door Twitteraars. 

Tegelijkertijd zijn bepaalde elementen van TikTok juist door deze social media concurrenten gekopieerd. Zo zijn de korte video’s waar TikTok bekend om staat nu ook te zien in Instagram Reels, Snapchat Spotlight en YouTube Shorts. 

Andere nieuwe features van TikTok

TikTok, vroeger Musical.ly, heeft vorige maand de lengte van video’s verdrievoudigd van 60 seconden tot drie minuten. Deze functie is toegevoegd om videomakers een ander hulpmiddel voor hun video’s te geven, en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat gebruikers meer tijd in de app doorbrengen. Daarnaast zet TikTok de komende tijd ook meer in op livestreams. Zo kun je nu o.a. een livestream met twee gebruikers uitzenden en is het mogelijk om een TikTok-livestream op mobiele apps picture-in-picture te bekijken. Daardoor kan je de livestream blijven kijken terwijl je een andere app gebruikt. 

Door de enorme groei die TikTok doormaakt heeft het bedrijf het een tijdje geleden ook mogelijk gemaakt om te kunnen adverteren op het platform. TikTok adverteren staat nog wel in de kinderschoenen als je het vergelijkt met Instagram of Facebook. 

Over TikTok

TikTok is in 2014 begonnen onder de naam Musical.ly. Met de app kunnen gebruikers video’s tussen de 15 seconden en 1 minuut maken waarin ze playbacken op een door hen gekozen lied. Het Chinese bedrijf Bytedance kocht Musical.ly op 9 november 2017 over en combineerde twee apps, Musical.ly en hun eigen app TikTok. Op 2 augustus 2018 is de app onder de naam TikTok gelanceerd. 

Of de nieuwe Stories-functie van TikTok een succes zal worden, moet nog blijken. 

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader