Alles wat je moet weten over de SEO-tool KWFinder

Leestijd 6 min

Keywordtools. Ze zijn erg belangrijk voor iedereen die zich bezighoud met zoekmachineoptimalisatie. Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om zoekwoorden tools. In ons vorige artikel bespraken we SEO-tool Ahrefs. In dit artikel lees je alles over de SEO-tool KWFinder.

Wat is KWFinder?

De keywordtool KWFinder geeft je inzicht in het zoekverkeer van bezoekers in zoekmachines, en dan met name Google. De tool geeft je de mogelijkheid om zoekwoorden te onderzoeken. Zo zie je onder andere hoe vaak er paar maand op een bepaald zoekwoord gezocht wordt, hoe moeilijk het is om je concurrentie te verslaan op dit zoekwoord en krijg je suggesties voor soortgelijke keywords. Op basis hiervan kan je bepalen op welke zoekwoorden jij je gaat focussen bij het schrijven van content. De kans dat je artikel wordt gevonden is dan vele malen groter.

Het belangrijkste voordeel dat KWFinder voor je oplost is dat je weet waar men naar zoekt. Op basis hiervan weet je hoe je bestaande content kunt optimaliseren en op welke keywords je je in nieuwe content moet focussen.

KWFinder is met name geschikt voor mensen die SEO-artikelen schrijven voor hun eigen website en voor kleine bedrijven.

De functionaliteiten van KWFinder

Als je aan de slag gaat met de keywordtool KWFinder zijn er een aantal functionaliteiten waar je toegang tot krijgt. We bespreken de functionaliteiten van KWFinder hieronder.

Zoekvolumes achterhalen

Het belangrijkste onderdeel van een goede zoekwoorden analyse tool is het achterhalen van zoekvolumes. KWFinder is erg goed in het identificeren van seizoensgebonden en trending zoekwoorden. Zo kun je in de rechterbovenhoek van het scherm in KWFinder een grafiek met zoektrends voor de lange termijn zien. Dit biedt de mogelijkheid om goed getimede inhoud te maken om zo meer organisch verkeer naar je website te trekken.

KWFinder

Zoekwoorden suggesties

Als je een artikel gaat schrijven over een bepaald onderwerp is het nuttig om verschillende keywords rondom dit onderwerp te gebruiken. Met zoekwoorden suggesties geeft KWFinder maximaal 700 zoekwoordideeën. Van alle zoekwoord suggesties die verschijnen zie je de volgende zoekwoordstatistieken:

 • Trend – de trend in zoekvolume in de afgelopen 12 maanden
 • Zoeken – het gemiddelde maandelijkse zoekvolume op basis van de afgelopen 12 maanden
 • CPC – de gemiddelde kosten per klik in Google Ads
 • PPC – het concurrentieniveau in Google Ads
 • Keyword Difficulty (KD) – de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord

KWFinder

Het achterhalen van zoekwoorden van concurrenten

Achterhalen op welke zoekwoorden concurrenten zich focussen is een effectieve manier om met weinig moeite zoekwoordideeën te ontdekken. Deze functionaliteit kan gebruikt worden om zoekwoorden te vinden waarop jouw concurrenten ranken, simpelweg door het domein of de URL van jouw concurrent in te voeren. Zodra je de zoekwoorden van je concurrent hebt onderzocht en de zoekvolumes en historische trends hebt geanalyseerd kun je een weloverwogen keuze maken over de zoekwoorden die jij kunt gebruiken om te scoren in de zoekmachines.

Zoekwoordonderzoek organiseren met zoekwoordlijsten

Met deze functie sla je de meest winstgevende zoekwoorden op in zoekwoordenlijsten. Het maken van zoekwoordenlijsten zorgt ervoor dat jouw zoekwoordenonderzoek georganiseerd blijft. KWFinder maakt het mogelijk om zoveel lijsten te maken als je wilt. Elk van hen kan maximaal 1.000 keywords bevatten.

KWFinder

Import bulk

Krijg met één verzoek exacte zoekvolumes, trends, PPC- en CPC-statistieken voor honderden zoekwoorden met de bulkimport. Het analyseren van je eigen zoekwoordenlijst en het verkrijgen van alle statistieken daarvoor doe je eenvoudig met de KWFinder-importfunctie. Afhankelijk van je abonnement kan je 1200 keer per dag tot 700 zoekwoorden importeren. Dit levert in totaal 840.000 zoekwoorden op. Je kunt deze zoekwoorden vervolgens weer in een lijst opslaan. Handig!

KWFinder

Zoekwoorden filteren die niet winstgevend zijn

Een erg handige functie in KWFinder is het filteren van zoekwoorden. Zo vind je niet alleen de meest winstgevende zoekwoorden, maar ook de zoekwoorden waarop jij kunt scoren.

KWFinder

Zo kun je zoekwoorden elimineren met weinig verkeer door het minimale zoekvolume en de maximale zoekwoordmoeilijkheid in te stellen. De filteropties zijn:

 • Zoekvolume (min/max)
 • CPC (min/max)
 • PPC (min/max)
 • Opgenomen en uitgesloten zoekwoorden (en/of)
 • Aantal woorden (min/max)
 • Toon trefwoorden (alle/niet in lijsten)

Lokaal zoekwoordenonderzoek

Deze functie biedt de mogelijkheid om locatiespecifieke zoekwoorden te vinden. Dit is een geweldige functie voor bedrijven die zich bezighouden met lokale SEO. KWFinder biedt exacte zoekvolumes op basis van meer dan 50.000 lokale SERP’s. Bevind jouw doelgroep zich in Berlijn, Frankrijk of Los Angeles? Geen probleem voor KWFinder.

SERP-analyse

Het vinden van het juiste zoekwoord draait om het bereiken van een goede combinatie van het zoekvolume en de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord. Het doen van een SERP-analyse is daar een belangrijk onderdeel van. SERP-analyse helpt om te ontdekken of het zoekwoord relevant is of niet en of er potentieel is om de concurrentie te verslaan.

De voor- en nadelen van KWFinder

Zoekwoordentool KWFinder heeft verschillende voordelen:

 • Mooie look-and-feel
 • Makkelijk in gebruik
 • Snelle laadtijd van de zoekwoorden
 • Mogelijkheid om zoekwoorden op te slaan
 • Groot aantal suggesties per zoekwoord. Tot wel 7000
 • Met import bulk tot wel 700 zoekwoorden per keer importeren

Naast voordelen heeft deze SEO-tool ook een aantal nadelen:

 • De tool is in het Engels
 • Keyword Difficulty score niet bij elk zoekterm zichtbaar

Wat kost KWFinder?

Als je een abonnement bij KWFinder aangaat heb je keuze uit drie mogelijkheden, Mangools Basic, Mangools Premium en Mangools Agency.

KWFinder

Met het basic pakket heb je o.a. toegang tot 100 zoekwoorden en 200 zoekwoordsuggesties per dag. Met het meest uitgebreide pakket, het Mangools Agency abonnement heb je toegang tot 1200 keywords en 700 zoeksuggesties per dag en kan je met tot wel 10 accounts gelijktijdig inloggen.

Besteed je SEO uit aan ad your service

Heb jij een bedrijf, klein of groot, en wil je werken aan je vindbaarheid in Google aan de hand van SEO? Dan ben je bij ad your service aan het juiste adres. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om naast je dagelijkse werkzaamheden ook tijd te besteden aan het schrijven van de juiste content om zo gevonden te worden door jouw doelgroep. Laat dat nou precies onze specialiteit zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten en het analyseren van data. Meer weten over onze SEO werkzaamheden? Neem contact met ons op!

Neem contact op

Wil jij meer bezoekers, klanten, verkopen of aanvragen dan óóit tevoren? Dat snappen we. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! ad your service werkt namelijk voor iedereen.

 

Nils Kuipers

Founder


  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.