Semrush

Even googlen en je komt genoeg tools tegen waarmee je je SEO-prestaties kunt onderzoeken en verbeteren. Een van de meest bekende en uitgebreide tools is SEMrush, naast Moz en Ahrefs. Voor SEMrush betaal je best wel een bedrag per maand (vanaf $99), dus dan wil je wel weten of het de aanschaf waard is. Het is daarbij de vraag waarnaar je op zoek bent en hoeveel analyses je nodig hebt. Wil je een uitgebreide analyse van hoe je website presteert, wie je organische concurrenten zijn en welke zoekwoorden de meeste potentie hebben? Dan is SEMrush een ideale kandidaat voor je SEO-analyse. Maar je kunt er nog veel meer mee. We vertellen je alle ins- en outs van SEMrush.

Wat is SEMrush?

Noem het een tool, een softwarepakket of een digital marketing platform. SEMrush heeft veel mogelijkheden en gaat verder dan alleen SEO. Zo kun je ook al je prestaties meten op het gebied van:

 • Advertising
 • Social media
 • Content marketing
 • Competitive research

In deze blog focussen we ons op SEO, want hiermee valt al veel te winnen met SEMrush. De aandacht gaat uit naar de 3 SEO-pijlers: techniek, content en autoriteit. Zo kun je zien hoe je nu scoort op bepaalde keywords, maar ook onderzoeken welke keywords je nog kunt inzetten. Met de Keyword Magic Tool krijg je een analyse van gerelateerde zoekwoorden en ook vragen die gesteld worden rondom je zoekwoord.

Gebruik de Site Audit om de technische kant van je website te analyseren. Dit is een crawler die al je pagina’s scant en checkt op technische problemen. Na de scan krijg je precies te zien wat de problemen zijn, hoe je die oplost en een score van hoe ‘gezond’ je website is. Handig!

semrush

Site Audit door SEMrush: wij hebben nog iets te doen dit weekend ;).

SEMrush voor SEO: de mogelijkheden 

Binnen het domein SEO heb je nog 5 onderdelen die je kunt gebruiken voor een diepgaande analyse:

 • Competitive research
 • Keyword research
 • Link building
 • Rank tracking
 • On page & tech SEO

Wat SEMrush onderscheidt van andere tools, is dat je je concurrentie in de gaten kunt houden. Je kunt analyseren wat zij doen, welke advertenties van ze goed scoren, op welke keywords ze focussen en waar hun bezoekers vandaan komen. Natuurlijk wil je niet dezelfde strategie volgen als je concurrent, maar je kunt zo wel je niche vinden en daarop je pijlen richten.

Misschien ga je niet gebruikmaken van alle SEO-mogelijkheden van SEMrush, maar sommige onderdelen zijn echt relevant voor (bijna) iedere website. Deze lichten we graag nog toe.

Keyword onderzoek in SEMrush

Er zijn meerdere mogelijkheden om je onderzoek naar zoekwoorden uit te voeren. Zo zijn er een aantal gratis tools als Ubersuggest en Answer The Public. Vaak kom je hiermee al goed uit de voeten. Wil je echt uitgebreid onderzoek doen, dan is SEMrush the way to go. Ze bieden vier tools die je kunt gebruiken en combineren:

 • Keyword Overview
 • Keyword Magic Tool
 • Keyword Difficulty
 • Organic Traffic Insights

Op een gebruiksvriendelijke manier helpt SEMrush je de juiste keywords te vinden en hiermee hoog te ranken in de zoekresultaten. Ze geven je informatie over zoekvolumes, gerelateerde zoekwoorden, de moeilijkheidsgraad om erop te scoren en nog veel meer. Belangrijk: vraag jezelf af voordat je begint welke data je graag wilt weten. Dit maakt het makkelijker om te beginnen.

Semrush

SEMrush: top organic keywords voor adyourservice.nl

Backlink checker SEMrush

Na al die jaren weten we ondertussen wel dat kwalitatieve backlinks zeer worden gewaardeerd door Google, toch? 😉 Met de nadruk op kwaliteit en relevantie. Je wilt het algoritme van Google niet manipuleren door links te kopen. Hoe je website scoort op het gebied van linkbuilding onderzoek je met het Backlink Audit Rapport van SEMrush.

Semrush

Backlink Audit van SEMrush: Welke externe websites linken naar jouw pagina’s?

SEMrush geeft een overzicht van al je pagina’s die worden gelinkt op een externe website. Daarbij kun je ook zien wanneer de backlink voor het eerst is gemeten, de mate van betrouwbaarheid en welke links niet meer werken (404’s).

We vertellen je hier meer over backlinks en wat je ermee kunt.

De SEMrush On Page SEO checker

Nog een functionaliteit van SEMrush die erg bruikbaar is: de On Page SEO Checker. Of eigenlijk de SEO-ideeën generator. Deze checker gaat iedere pagina op je website af en geeft je nieuwe input om nog beter te scoren. SEMrush vertelt je bijvoorbeeld welke content nog semantische keywords kan gebruiken, checkt de lengte van je content en de leesbaarheid en zoekt naar mogelijkheden voor backlinks. Helemaal mooi, de ideeën krijg je te zien op basis van waarde. Zo weet je precies waarmee je kunt beginnen om het meeste resultaat te behalen. Je doet het niet voor niets natuurlijk.

Semrush

De SEO-ideeën generator van SEMrush.

To SEMrush or not to SEMrush?

SEMrush geeft je een bak aan functionaliteiten, je kunt er bijna verdwaald in raken. Zeker als je het net begint te ontdekken ben je wel even zoet. Gelukkig hebben ze een handige Knowledge Database waarin ze iedere feature uitgebreid uitleggen. Of het de maandelijkse bijdrage waard is, dat ligt dus vooral aan je behoeftes en wensen. Wil je er met ons gedachtes over uitwisselen? Neem contact met ons op. We delen onze kennis graag met je.

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader