social media advertising tips

Eerder schreven we al een blog over wat social media voor jouw bedrijf kan doen. Met social media advertising zijn er genoeg kansen om je doelstellingen te bereiken. Omdat er zoveel mogelijk is, kan het lastig zijn om je focus te vinden. Je kunt bijvoorbeeld persona’s maken, om je doelgroep te bepalen. Of je kunt je engagement verhogen met targeting. We helpen je op weg met 5 social media advertising tips.

Tip 1: Bepaal vooraf je doelstellingen

Dit klinkt als een no-brainer, maar het is een belangrijk punt dat vaak wordt overslagen. Wat is je startpunt? En waar wil je naartoe? Bepaal je richting en KPI’s, voordat je je budget gaat uitgeven. Social media advertising gaat alle kanten op en ieder platform heeft zijn eigen mogelijkheden en kansen. Niet iedere kans hoeft relevant te zijn voor jouw bedrijf.

Stel voor jezelf vast per kanaal wat je eruit wilt halen. Zo wordt het ook makkelijker keuzes maken waar je je budget aan besteed. Je hoeft niet op ieder social mediaplatform aanwezig te zijn, maar kies het kanaal waarop je je doelgroep kunt bereiken. Je kunt wel meegaan met de TikTok-trend, maar daarmee bereik je vooral een jonger publiek. Wellicht past Twitter qua gebruikers dan beter bij je product of dienst.

Tip 2: Verhoog je engagement met targeting

Een advertentie targeten op je hele doelgroep? Dat is niet de beste strategie voor social media advertising. Je kunt je beter focussen op niches binnen je doelgroep. Zoek uit waarmee ze zich bezighouden. Zijn er hashtags die aansluiten waarop je kunt targeten? Werken ze in een bepaalde sector (LinkedIn)? Targeten op keywords of andere specifieke onderdelen, zorgt voor een hoger engagement in je social media advertising.

Met Facebook kun je bijvoorbeeld targeten op levensgebeurtenissen. Dit kan waardevolle leads opleveren, als je maar begrijpt hoe je deze functionaliteit inzet. Bijvoorbeeld: een juwelier target op mensen die binnenkort een jubileum vieren. Reken maar dat er vaak geklikt wordt op de advertenties met de mooiste sieraden. Zo zijn er nog meer mogelijkheden te bedenken voor nichetargeting in social media advertising.

Tip 3: Gebruik data van je organische content

Als het goed is, plaats je al content op je social mediakanalen. Of dat nou op Instagram, YouTube of Twitter is, de data van je organische content vertelt je wat je volgers graag zien. Bij welke berichten of tweets krijg je de meeste likes? Welke content wordt het meest gedeeld? Gebruik de goed scorende posts in je advertenties. Of gebruik de lessen die je leert uit je content als startpunt voor je social media advertising. Zo hoef je het wiel niet nog een keer uit te vinden.

social media advertising tips

Gebruik je organische content voor de invulling van je social media advertising.

Tip 4: Maak persona’s van je doelgroep

Leer je doelgroep kennen om je social media advertising goed af te stemmen op je publiek. Hier zijn verschillende manieren voor. Een goed startpunt is het maken van een buyer persona. Hiermee bepaal je vooraf wie je doelgroep is. Dit kunnen zelfs meerdere doelgroepen zijn, dus ook meerdere persona’s. Bepaal wat hun interesses zijn, wat hun koopgedrag is en wat de demografische omstandigheden zijn. Het idee is dat je de persona gebruikt alsof het een echt persoon is. Dit maakt het een stuk makkelijker om je social media advertising in te vullen.

Tip 5: Genereer gratis kliks uit betaalde advertenties

Dit is een social media advertising tip voor als je Twitter gebruikt, maar is wellicht ook bruikbaar voor andere kanalen. Op Twitter is tweet engagement de meest populaire vorm van advertising. Hiermee betaal je voor iedere ‘engagement’. Het maakt dus niet uit of iemand je profiel bezoekt, je tweet opent of klikt op een hashtag. Je betaalt voor iedere engagement. Dit is een dure vorm van adverteren en kan ook anders.

In principe zou je alleen moeten betalen voor datgene wat belangrijk is voor jouw bedrijf en dus je social media advertising. Dit kan zijn: kliks naar je website, downloads van je app, volgers, leads of video views. Voor deze vormen van advertising kun je ook kiezen.

Hoe genereer je dan ‘gratis’ kliks? Gebruik één van Twitters andere vormen van advertising. Bijvoorbeeld een followers campaign, waarbij je alleen betaalt per nieuwe volger. Ondertussen promoot je je content en kan de campagne dus ook impressies, retweets, likes en bezoekers op je website opleveren, dus win-win!

social media advertising tips

Gebruik de followers campaign van Twitter voor je social media advertising.

Hoe kan ad your service jou helpen?

Social media advertising kan veel leads opleveren of je helpen andere doelstellingen te behalen. Wij kunnen je helpen bij het opzetten van succesvolle social mediacampagnes. Of een social mediastrategie samen met jou bepalen, om je doelen realistisch te maken. Wil je eens sparren over de invulling van je social media? Neem gerust contact met ons op.

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader