Google Search Console Insights

Google Search Console Insights is een gloednieuwe tool van het Google Web Creators- team die erop gericht is de prestaties van content in één oogopslag begrijpelijker te maken. Het combineert gegevens van Google Search Console en Google Analytics voor een gebruiksvriendelijk overzicht van belangrijke statistieken voor makers van inhoud. Het afgelopen halfjaar is de tool uitvoerig getest door een selecte groep gebruikers, maar vanaf nu is de tool beschikbaar voor alle Google Search Console gebruikers. Benieuwd wat Google Search Console Insights allemaal te bieden heeft? We leggen het je uit! 

Wat is Google Search Console Insights?

Search Console Insights is een nieuwe functionaliteit speciaal ontwikkelt voor contentmakers, publishers en copywriters, SEO-experts en bloggers om inzichtelijk te maken hoe doelgroepen de content van hun site ontdekken, hoe ze binnen Google zoeken en welke content de beste prestaties oplevert. Met deze inzichten wordt het mogelijk om content te creëren die nog beter aansluit bij de doelgroep. Deze nieuwe functie wordt mogelijk gemaakt door gegevens van zowel Google Search Console als Google Analytics. Analytics maakt het mogelijk om gedrag van bezoekers met betrekking tot content te interpreteren. 

Waarmee kan Google Search Console Insights je helpen?

Met Search Console Insights kunnen gebruikers snel vaststellen welke stukken hun best presterende inhoud zijn, hoe nieuwe stukken presteren en hoe mensen de site ontdekken. Zo krijgen site-eigenaren, bloggers en contentmakers antwoord op de volgende vragen: 

– Welke content levert de beste prestaties?
– Hoe presteert je nieuwe content
– Waar zoeken mensen naar op Google voordat ze je content bezoeken?
– Via welke kanalen komen je bezoekers op je site?
– Welk artikel verwijst gebruikers door naar je website en content?
– Via welke social media komen je bezoekers op je site?

Als gebruiker krijg je door Search Console Insights allerlei nieuwe inzichten en kun je aan de hand daarvan jouw content bijsturen en optimaliseren. Zo weet je precies welke content je vaker kunt behandelen en van welke content je beter afscheid kunt nemen. 

Wie kan Google Search Console Insights gebruiken?

Search Console Insights kan door iedereen met een geverifieerd Google Search Console-property gebruikt worden. Het is aan te raden om de Google Search Console-property van je site te koppelen aan de Google Analytics-property van je site. Zo krijg je namelijk nog veel meer en betere inzichten van je content. Tot op heden ondersteunt Search Console Insights alleen Google Analytics UA-property’s. Google is bezig om dit uit te breiden naar Google Analytics 4-property’s, zodat alle Google Analytics gebruikers Search Console Insights kunnen gaan gebruiken. 

Hoe ziet Google Search Console Insights eruit?

De nieuwe tool van Google beschikt over een overzichtelijk dashboard. Zie de afbeelding hieronder. Met dit dashboard krijg je razendsnel inzicht over jouw bezoekers. Binnen Search Console Insights kun je klikken en statistieken op paginaniveau bekijken. Door te klikken op een pagina kun je de statistieken van de afgelopen 28 dagen over de desbetreffende pagina bekijken. Zo krijg je eenvoudig meer inzicht in het gedrag van je bezoekers met betrekking tot de specifieke content van jouw site. 

Google Search Console Insights

Wat kan Google Search Console Insights voor jou betekenen?

Ben jij publisher, copywriter, blogger of contentmaker en wil jij meer duidelijkheid over het gedrag van bezoekers met betrekking tot de content die jij maakt? Dan is Search Console Insights echt van toegevoegde waarde. Aan de hand van de inzichten die Search Console Insights biedt is het mogelijk om de content nog beter te laten aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep en op deze manier bezoekers nog meer te binden aan jouw ‘nieuwe’ content.

Let op: de tool is nu in béta, maar Google is van plan de ervaring de komende dagen geleidelijk uit te rollen naar alle gebruikers van Search Console.

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader