responsieve zoekadvertenties

Responsieve zoekadvertenties, je hebt de term misschien weleens voorbij zien komen in Google Ads, maar wat zijn dit nu precies voor advertenties? Het zijn advertenties die worden aangepast om de klant meer tekst en een relevantere boodschap te tonen. Wanneer je een ‘normale’ tekstadvertentie instelt, krijg je daarna direct de optie om een responsieve zoekadvertentie in te stellen.

Bij een normale tekstadvertentie stel je drie koppen en twee beschrijvingen in. Een responsieve zoekadvertentie ziet er iets anders uit:

responsieve zoekadvertenties

Zoals te zien in bovenstaande afbeelding, kun je bij de responsieve zoekadvertenties een stuk meer koppen en beschrijvingen invoeren. Sterker nog: hoe meer, hoe beter. Hoe meer koppen en beschrijvingen je namelijk invult, hoe meer mogelijheden Google Ads heeft om advertenties samen te stellen die overeenkomen met de zoekopdracht van de klant.

Met alle koppen en beschrijvingen die jij invult, gaat Google Ads zelf advertenties samenstellen. Je kunt maximaal vijftien koppen en vier beschrijvingen invullen. Hoeveel worden er daarvan getoond? Responsieve tekstadvertenties worden getoond met drie koppen en twee beschrijvingen, die Google Ads dus zelf selecteert.

Maar je hoeft het lot van jouw advertenties niet helemaal in de handen van Google Ads te leggen. Achter elke kop en beschrijving staat namelijk een icoontje van een punaise. Als je hierop klikt, kun je een kop of beschrijving vastzetten. Zo wordt deze alleen in die positie weergegeven in de responsieve zoekadvertenties. Wel raadt Google Ads het af om dit te doen.

Zijn er koppen of beschrijvingen die absoluut in de advertentie voor moeten komen? Dan kun je deze koppen vastpinnen op positie 1 en 2 en de beschrijving op positie 1. Deze zullen dan altijd vertoond worden. Koppen vanaf positie 3 en lager worden niet altijd getoond en bij beschrijvingen geldt dit vanaf positie 2.

Een responsieve zoekadvertentie maken in Google Ads

1. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Advertenties en extensies’

2. Klik op de ‘+’ en selecteer de optie voor ‘Responsieve zoekadvertentie’

3. Nu kom je terecht bij de pagina die hierboven afgebeeld is.

4. Vul minimaal drie koppen in (en maximaal vijftien) en minimaal twee beschrijvingen (en maximaal vier).

5. Klik op opslaan en de advertentie is good to go.

Hoe werken responsieve zoekadvertenties?

Google Ads stelt zelf een advertentie samen aan de hand van de koppen en beschrijvingen die jij hebt ingevuld. Dit doet het programma op basis van de zoekopdracht van de klant. Er worden dus koppen en beschrijvingen gekozen die het relevantst zijn voor deze klant.

Terwijl de advertentie draait, houdt Google Ads de resultaten nauwkeurig bij. Na een tijdje ontdekt het programma de best combinaties van koppen en beschrijvingen en zo kan Google Ads bepalen welke combinaties het best werken bij verschillende zoekopdrachten.

Een responsieve zoekadvertentie bewerken

Ben je niet helemaal tevreden met een van de koppen of beschrijvingen, of klopt de informatie in de tekst niet meer? Dan kun je een responsieve zoekadvertentie gemakkelijk en snel aanpassen. Zoek de responsieve zoekadvertentie op in de campagne bij het kopje ‘Advertenties en extensies’. Wanneer je met je muis op de responsieve zoekadvertentie gaat staan, verschijnt er een potloodje. Hier kun je op klikken om de advertentie te bewerken. Klaar met aanpassen? Klik op ‘opslaan’ en je bent klaar.

Wil je meer weten over responsieve zoekadvertenties of de mogelijkheden van Google Ads? Bij ad your service zijn we elke dag bezig met adverteren in zoekmachines, dus we helpen je hier graag bij. Neem daarom contact met ons op.

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) idee├źn zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader