Tekschrijver bezig met het schrijven van een websitetekst op laptop.

De teksten op jouw website zijn ontzettend belangrijk. Natuurlijk zorgen goed geschreven teksten niet alleen voor een goede vindbaarheid op Google, maar spoort dit de bezoeker ook aan tot een gewenste actie. Als jouw tekst niet lekker loopt, is het natuurlijk heel moeilijk om de bezoeker de gewenste actie te laten uitvoeren.

Binnen no-time vertellen wij jou alles en alle voordelen van het laten schrijven van website teksten.

Waarom is het belangrijk om professionele teksten voor je website te laten schrijven?

In de online wereld draait alles om zichtbaarheid. Hierbij speelt SEO (Search Engine Optimization) een essentiële rol. Jij wilt natuurlijk zo hoog mogelijk scoren in de resultaten.

Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw online zichtbaarheid geoptimaliseerd wordt? Dit is waar een marketeer of tekstschrijver die website teksten schrijft goed van pas komt.

Door de juiste SEO-praktijken toe te passen in teksten, zoals het gebruik van de juiste zoekwoorden en het creëren van waardevolle content, vergroot jij de kans dat jouw website bovenaan komt te staan in de zoekresultaten. Professionele tekstschrijvers en marketeers weten hoe zijn de perfecte balans kunnen vinden tussen SEO-optimalisatie en waardevolle content.

Een goede tekst op jouw website bevat dus niet alleen relevante informatie, maar ook de juiste zoekwoorden. Zo verschijnt jouw website bovenaan wanneer jouw potentiële klant zoekt naar wat jij hen te bieden hebt!

Wat zijn zoekwoorden?

Voordat we verder gaan is het natuurlijk belangrijk om te weten wat zoekwoorden zijn. Zoekwoorden zijn eenvoudigweg de sleutelwoorden die jij of een tekstschrijver in een tekst gebruikt zodat zoekmachines, zoals Google, jouw content gemakkelijker kunnen vinden.

Stel je voor dat een online marketingbureau in Amsterdam beter gevonden wil worden op Google met het zoekwoord “online marketing”. Dan is het belangrijk dat er verschillende teksten worden geschreven waar dit zoekwoord meerdere keren voorkomt.

Wil je dat jouw website bovenaan komt te staan voor verschillende zoekwoorden? Dan is het essentieel om jouw website teksten te laten schrijven door iemand met marketingkennis, de ins en outs van zoekwoorden en SEO begrijpt!

De voordelen van website teksten laten schrijven

Wanneer je ervoor kiest om professionals jouw website teksten te laten schrijven, brengt dat allerlei voordelen met zich mee. Zo kun je denken aan:

SEO-optimalisatie
Marketeers en tekstschrijvers weten als geen ander hoe belangrijk vindbaarheid is. Zij weten hoe ze relevante zoekwoorden moeten gebruiken zodat jouw website binnen no-time bovenaan de zoekresultaten staat.

Creativiteit en een nieuwe invalshoek
De ervaring van marketeers brengt creativiteit met zich mee. Een creatieve geest zorgt voor een ‘out of the box’ benadering om bij jouw doelgroep op te vallen.

Tijd efficiënt
Het schrijven van een goede tekst is tijdrovend. Deze tijd wil jij natuurlijk het liefst besparen zodat jij je bezig kunt houden met zaken om jouw organisatie te laten groeien. Het laten schrijven van webteksten door gespecialiseerde tekstschrijvers is dan ook efficiënter en effectiever

Meetbaar succes
Marketeers weten hoe zij succes moeten meten. Ze schrijven niet alleen de tekst, maar weten ook hoe ze resultaten moeten analyseren en hier constant op verbeteren. Op deze manier wordt het bereik van jouw tekst gemaximaliseerd.

Welke soorten website teksten kan jij laten schrijven?

Websites kunnen verschillende teksten bevatten met ieder hun eigen functie. Of het nou gaat om blogs, de over-ons-pagina of de diensten van het bedrijf, elke tekst draagt bij aan de conversie op zijn eigen manier

Er zijn drie hoofdtypen teksten die je kunt gebruiken op jouw website:

  • Informatieve teksten
  • Sales teksten
  • SEO-teksten

1. Informatieve teksten: Deze teksten bieden waarde aan de bezoekers door antwoorden te geven op veelgestelde vragen, nieuwe trends aan te kaarten of instructies te geven. Door informatieve teksten te schrijven en waardevolle informatie te delen bouw je vertrouwen op bij de lezer.

2. Sales teksten: Deze teksten zijn ontworpen om actie te stimuleren, of in marketing termen een CTA (Call To Action). Sales teksten laten vaak de voordelen van een product of dienst zien en sturen bezoekers richting een aankoop.

3. SEO-teksten: SEO-teksten combineren de eigenschappen van de bovengenoemde teksten en hebben als hoofddoel een betere vindbaarheid in de verschillende zoekmachines. Dit resulteert niet alleen in meer websiteverkeer, maar ook in relevantere bezoekers. Deze vindbaarheid is de voornaamste reden waarom men hun website teksten laat schrijven.

Wat kan ad your service voor jou betekenen?

Van SEO specialisten tot tekstschrijvers en van SEA-specialisten tot social media managers, ad your service heeft het allemaal in huis. Door een combinatie van de juiste ‘tone of voice’ en onze talenknobbel stemmen wij de teksten af op jouw organisatie. Zo zijn talen als Duits, Frans en Spaans voor ons helemaal geen probleem.

Door samen te werken met een marketingbureau of ervaren tekstschrijvers verhoog jij de kwaliteit van de teksten op jouw website. Jij investeert namelijk niet alleen in de teksten op jouw website, maar ook in de groei van jouw bedrijf.

Wil jij weten wat ad your service voor jou kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Dit vinden onze klanten van ons