Wil je alles uit je online marketingstrategie halen? Dan is een goed werkende website essentieel! Als bedrijf moet je je site niet slechts zien als een informatiebron voor producten en/of diensten. Je website is jouw visitekaartje, waaruit direct moet blijken wat jouw bedrijf precies doet. Met een goed werkende website is de kans groter dat je het meest uit SEO en SEA haalt en bezoekers een goede user experience (UX) en user interface (UI) ervaren.

De user experience van een website

User experience, oftewel UX, gaat over de gebruikerservaring die verder gaat dan waar het beeldscherm ophoudt. Het gaat om de emoties die worden opgeroepen na afloop van de interactie met jouw site. UX-design draait er vooral om dat het doel van je website en de behoeften van de gebruiker op elkaar zijn afgestemd. Staat alle informatie op de plek waar de gebruiker deze verwacht? Ja? Dan ervaart de gebruiker een goede user experience.

Een gebruiksvriendelijke site is dus cruciaal. Een goede website straalt een bepaalde autoriteit uit. Bezoekers krijgen het idee dat jouw bedrijf verstand van zaken heeft. Natuurlijk wil je met jouw site veel bezoekers trekken, maar je hebt er niets aan als ze direct weer weggaan. Een goede website heeft een heldere en overzichtelijke structuur die een fijne gebruikerservaring oplevert.

Plaats buttons op logische plekken, zorg voor heldere kleuren, duidelijke teksten en bewegende beelden. Zorg er ook voor dat mensen niet lang hoeven te zoeken naar bepaalde informatie. Daarnaast zeggen beelden vaak meer dan woorden. Wanneer je veel tekst op je website hebt staan, kunnen mensen snel verveeld raken. Gevolg? Ze klikken weer weg.

Als we het hebben over een goede website dan hebben we het niet alleen over het visuele aspect, maar ook over de werking van de website op gebruikers. Hoe meer onhandigheden en onduidelijkheden er in jouw website zitten, des te groter de irritaties van gebruikers. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker sneller afhaakt. Je krijgt net als in het echte leven immers maar één keer de kans een goede eerste indruk te maken. Dan kun je wel door SEO op een goede plek in Google staan; je wilt dat de gebruikers die op jouw site zitten feilloos bediend worden. Door je website te laten bouwen door een goede web developer kun je je site constant optimaliseren. Wij bij ad your service hebben veel ervaring met web development. Neem contact met ons op als je benieuwd bent wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

De user interface van een website

Bij user interface, ook wel UI afgekort, draait het niet alleen om hoe de website eruitziet, maar ook hoe deze werkt: op welke plekken tools en balken zijn geplaatst en hoe gemakkelijk interactie is. Het is dus meer dan alleen afbeeldingen en illustraties. Een goede user interface prikkelt en houdt de aandacht vast. De user interface vindt plaats op de voorgrond en is direct zichtbaar voor de gebruiker. Soms zit het ‘m in de kleine details, zoals de vorm van een button of de grootte van een lettertype of afbeelding. De stijl moet volledig aansluiten bij wat je met jouw bedrijf wilt uitstralen.

Doorlinken

Doorlinken is een handige manier om bezoekers kennis te laten maken met jouw site. Hierdoor hoeven bezoekers niet te zoeken, maar worden ze direct bediend. Nog beter: doorlinken naar relevante informatie op jouw website.

Conversies op je website

Met een website wil je natuurlijk zorgen voor een conversie. Een conversie is het moment waarop een bezoeker van de website overgaat tot een aankoop, informatieaanvraag, het invullen van een inschrijfformulier, het downloaden van een brochure of een andere actie. Je website moet als het ware de bezoekers begeleiden naar een conversie. Een goed werkende site voldoet dan ook aan de verwachtingen van de klant. Een slechte ervaring op je website kan ervoor zorgen dat de klant niet meer terugkeert. Het is belangrijk om je site continu te testen en te monitoren. Stel jezelf de vraag: ‘aan welke informatie hebben mijn klanten behoefte?’ Keep it simple.

Door je websitebezoekers met storytelling stap voor stap mee te nemen in de juiste richting en waar nodig te beïnvloeden, moeten de conversies stijgen. Maar hoe doe je dit? Vertel duidelijk wie je bent, waar je bedrijf voor staat en waarom potentiële klanten zaken met je moeten doen. Gebruik afbeeldingen die deze boodschap ondersteunen. Een duidelijke structuur en een goed werkende zoekfunctie zorgen voor een positieve ervaring. Mocht je een webshop hebben, dan verwachten de klanten veilige betaalmethodes.

Mobiele versie 

Een website die goed werkt op tablet en mobiel is cruciaal. De meeste mensen komen via de telefoon binnen. Met responsive design kan de web developer een optimale ervaring voor verschillende apparaten creëren. De leesbaarheid en de lay-out blijven dan hetzelfde doordat de website schakelt naar het type apparaat. Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn? Bekijk dan de diensten van ad your service!

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader