social media tools

Social media is bijna onmisbaar geworden voor veel bedrijven. Social media geeft je de mogelijkheid om de online aanwezigheid van je bedrijf enorm te versterken. Aanwezig zijn op social media zorgt voor zichtbaarheid, naamsbekendheid en interactie met je doelgroep. Het kan echter lastig zijn om, als je op meerdere kanalen een profiel hebt, alles succesvol te beheren. Gelukkig zijn er een aantal onmisbare tools die je helpen om je social media te managen. We zetten er een aantal voor je op een rij!

1. Beheer al je accounts in één overzicht met Hootsuite

Een van de bekendste social media tools voor het inplannen van social media berichten is Hootsuite. Hootsuite maakt het mogelijk om in één overzicht meerdere accounts te beheren. Je kunt berichten inplannen voor Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en Pinterest zonder te hoeven switchen tussen de verschillende platformen. Hootsuite geeft je daarnaast de ruimte om je dashboard naar wens in te richten en voor jou interessante hashtags te volgen op Instagram. Verder heb je de mogelijkheid de impact van je campagnes op social media te meten aan de hand van uitgebreide rapporten. Meet bijvoorbeeld de conversieratio van je sociale kanalen en splits de ROI op in eigen en betaalde media. 

social media tools

In de gratis versie van Hootsuite kun je drie social media accounts beheren en 30 berichten per maand verspreiden. Heb je behoefte aan meer features dan zijn er nog een aantal betaalde opties. De goedkoopste optie is €39,- per maand, met de duurste optie betaal je €599,- per maand. 

2. Post je berichten later met Later

Later is een andere zeer bekende tool binnen het social media landschap. Deze tool presenteert zich voornamelijk als de meest ideale tool voor het inplannen van Instagram content. De tool kan echter nog veel meer. Zo plan je ook gemakkelijk je content in voor Facebook, Twitter, Pinterest en zelfs TikTok. De enige afwezige in dit rijtje is LinkedIn. Je kunt je content makkelijk inplannen met de app van Later op je smartphone. Is de post eenmaal ingepland, dan wordt deze automatisch gepost op je kanaal. Verder is Instagram Analytics een handige toevoeging in Later. Je ziet hier uitgebreide inzichten van jouw Instagram account. 

social media tools

In de gratis versie van Later krijg je een maximaal aantal posts per platform per maand. In de betaalde omgeving heb je keuze uit drie opties: 

– Starter: met dit abonnement plaats je tot 60 posts per platform per maand. Je betaalt dan $15,- per maand. 

– Growth: hier krijg je de optie om tot wel 150 posts per social media kanaal in te plannen. Je kunt dit account beheren met 3 gebruikers. Dit abonnement kost je $25,- per maand. 

– Advanced: met het gevorderde abonnement plan je per social media account zoveel posts in als je wilt. Je kunt dit account beheren met 6 gebruikers. Je betaalt met dit abonnement $40,- per maand. 

3. Het multifunctionele SEMrush

Misschien ken je SEMrush wel als een van de bekendste SEO-tools, maar wist je dat je er ook je social media posts mee kunt inplannen? Je kunt berichten inplannen van Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Pinterest. 

SEMrush beschikt ook over een ingebouwde fotobewerker, linkverkorter en de mogelijkheid om een contentbulk in te plannen. SEMrush is helaas niet aan te schaffen als je alleen gebruik wilt maken van het inplannen van je social media content. Je krijgt alle andere features er in één keer bij. Gebruik van SEMrush loont dus alleen als je je SEO ook managed via dit platform. Het goedkoopste pakket van SEMrush is $99,- per maand. 

social media tools

4. Maak onderscheid tussen publiceren, reageren en analyseren met Buffer

Het platform Buffer maakt onderscheid tussen: publiceren, reageren en analyseren. Voor iedere optie heb je een ander pakket nodig. Met deze social media tool publiceer, reageer of analyseer je berichten op Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn. Deze tool biedt ook de mogelijkheid om een eerste reactie in te plannen voor bijvoorbeeld de hashtags. 

social media tools

De gratis versie van Buffer is beperkt. Je kunt hierbij drie social media accounts beheren en tien posts inplannen. Wil je meer dan heb je keuze uit verschillende betaalde pakketten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in het aantal accounts, posts en gebruikers. Het goedkoopste pakket voor het publiceren van berichten kost $15,- per maand. 

Een handige feature van Buffer is dat teams posts eenvoudig kunnen reviewen. Je kunt dan per teamlid instellen of zij volledig zelfstandig mogen posten of dat hun berichten eerst nagekeken moeten worden. 

5. Tailwind: de tool voor iedereen zonder marketingteam

Tailwind is een social media tool dat je kunt gebruiken voor Pinterest en Instagram. Deze tool heeft een aantal voordelen die andere social media tools missen. Zo kun je je voor Pinterest abonneren en het plaatsen van pins op Tailwind Tribes. Dit zorgt voor meer bereik. Daarnaast kun je schema’s maken, zodat posts automatisch op jouw dagen en tijden worden geplaatst. 

Met Instagram biedt Tailwind de mogelijkheid om automatisch je hashtags in de eerste reactie te plaatsen en om hashtag-lijsten op te slaan. Je kunt de berichten door laten plaatsen op Facebook en indien nodig een andere tekst opgeven, handig! Tot slot heb je bij het Instagramoverzicht ook direct een beeld hoe je feed eruit komt te zien. 

social media tools

Tailwind biedt ook een gratis versie aan. Je beheert dan 1 Instagram profiel en 1 Pinterest profiel. Je kunt dan tot 20 posts inplannen. Wil je meer dan heb je ook betaalde versies. Met de goedkoopste versie van $9,99 per maand kun je 100 berichten per maand inplannen voor zowel Instagram als Pinterest. Met het Max abonnement betaal je maandelijks $39,99 per maand en kun je 3 Instagram profielen en 3 Pinterest profielen beheren. Bovendien kun je onbeperkt berichten inplannen. 

Welke social media tool kies jij?

Elke tool heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Ga voor jezelf na welke accounts je wilt inzetten, hoe vaak je wilt posten, welke eigenschappen jij belangrijk vindt en hoeveel je maximaal per maand wilt betalen. Experimenteer zelf en kies!

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader