Keyword Hero

Waar Google Analytics eindigt, gaat Keyword Hero verder. Deze tool zoekt voor jou uit op welke zoekwoorden je website gevonden wordt en wat de kwaliteit van het verkeer is. Helemaal handig, je probeert het zelf uit met de gratis versie. En hier kom je al best ver mee. Wil je weten hoe Keyword Hero precies werkt? We vertellen je meer.

Wat is Keyword Hero?

Voorheen kon je in Google Analytics precies zien op welke keywords je website werd gevonden. Inmiddels heeft GA nogal wat veranderingen meegemaakt en is daarmee gestopt. Voor veruit het grootste gedeelte zie je ‘not provided’. Uit de Google Search Console kun je ook data halen, maar ook hier krijg je niet de data die Keyword Hero je biedt. Keyword Hero combineert de data uit Google Analytics en Search Console. Daardoor kun je de keywords achterhalen die leiden naar jouw website en de kwaliteit van dit verkeer meten. Waardevolle informatie dus!

Keyword Hero

Cyrus Shepard (voorheen lead SEO @ Moz) over Keyword Hero op Twitter.

Hoe werkt Keyword Hero?

Goed om te weten: Keyword Hero koppel je aan je Google Analytics-account. Het is dus een extensie, niet een programma dat je ernaast moet openen. Dat maakt het een stuk gebruiksvriendelijker. Op deze manier is het dus mogelijk om data te combineren en dit is precies wat Keyword Hero doet. Op een snelle en eenvoudige manier krijg je inzicht in waardevolle zoekwoorden.

Wat je met de zoekwoorden doet? Er zijn genoeg mogelijkheden om met deze data uit Keyword Hero je SEO te verbeteren:

 • Kies de zoekwoorden die waardevol zijn voor jouw bedrijf en check of je website al voldoende scoort op deze zoekwoorden.
 • Zijn er zoekwoorden waarop je nog niet scoort? Schrijf nieuwe content voor je website.
 • Gebruik de data uit Keyword Hero als inzicht voor je zoekwoordenanalyse.

Keyword Hero in Google Analytics installeren

Gebruik je Google Analytics en Google Search Console al? Dan is het installeren van Keyword Hero in 5 stappen gedaan:

 • Klik rechts bovenin op ‘Log in’ en gebruik je Google-account om in te loggen.
 • Klik op ‘Add domain’ om je Google Analytics-account te koppelen aan Keyword Hero.
 • Kies de ‘property’ en de ‘view’ die je wilt gebruiken voor je zoekwoorden.
 • Kies het domein waarvoor je Keyword Hero wilt gebruiken. Deze moet precies overeenkomen met je website.
 • Kies een plan (gratis of betaald) en wacht daarna een dag tot je data wordt verzameld. Je kunt zelf instellen dat je deze standaard in je mailbox ontvangt.

Nu kun je aan de slag met je nieuwe data en je SEO-strategie verbeteren!

Wat kost Keyword Hero?

Zoals de meeste software tegenwoordig, biedt ook Keyword Hero een gratis versie. Hiermee kun je 10 URL’s crawlen en de zoekwoorden analyseren. Zo kun je in ieder geval testen of het programma waardevol is voor jou. Is dat zo? Dan heb je voor 9 dollar per maand 250 URL’s en 10.000 sessies om te analyseren. Naast het zoeken van keywords, meet Keyword Hero ook je conversies op deze keywords.

Is Keyword Hero het proberen waard?

Kort gezegd, zeker! Naast de gratis versie is de betaalde versie qua prijs ook schappelijk. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

 • Je krijgt meer inzicht in belangrijke keywords. Dit inzicht krijgt je niet met Google Search Console, maar wellicht wel met andere SEO-tools.
 • Je kunt uitzoeken welke keywords invloed hebben op je conversie. Oftewel, welke zoekwoorden zorgen voor meer conversie.
 • Uit de analyse van Keyword Hero bepaal je of de content op je website of landingspagina’s goed gevonden worden op basis van de zoekwoorden.
 • Keyword Hero is een extensie binnen Google Analytics. Je hoeft dus niet verschillende programma’s naast elkaar te openen en te vergelijken.

Natuurlijk zijn er ook genoeg andere SEO-tools op de markt of andere technische SEO-oplossingen die je verder helpen. Maar, Keyword Hero is in ieder geval het proberen waard.

Wat kan ad your service voor je SEO doen?

Je zoekwoordenanalyse is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie. Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van een strategie voor je online marketing. We weten precies waar de focus moet liggen en gaan samen met jou aan de slag om gerichte doelen te stellen en deze te behalen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader