Image extensie

Google is steeds bezig met het uitbreiden van zijn lijst met advertentie-extensies om adverteerders extra opties te bieden om hun advertenties te verbeteren. Een van Google’s nieuwste extensies – die zich nog in de ontwikkelfase bevindt en steeds meer in de advertenties-accounts begint te verschijnen – zijn de zogeheten Image extensies, ofwel afbeelding extensies. Microsoft Ads kent de tool al, dus Google Ads kon uiteraard niet achterblijven. Lees hieronder wat de extensie inhoudt en hoe je ‘m zelf maakt!

Wat is een Image extensie?

Met Image extensies, ofwel afbeelding extensies, kunnen adverteerders afbeeldingen uploaden als aanvulling op hun bestaande tekstadvertenties. Deze extensies kunnen de prestaties van adverteerders helpen verbeteren door tekstadvertenties een visueel element te geven dat de boodschap van hun advertentie versterkt.

Image extensie

Bron: Clixmarketing

Image extensies kunnen ook dynamisch zijn, wat betekent dat relevante afbeeldingen van je landingspagina’s kunnen worden toegevoegd aan je tekstadvertenties wanneer afbeelding extensies zijn ingeschakeld.

Wanneer naast je advertentie een afbeelding extensie wordt weergegeven, zien klanten je kop, beschrijvingen, URL én afbeelding. Wanneer iemand op de Image extensie klikt, worden er kosten per klik in rekening gebracht. Het is hetzelfde principe als iemand op je tekstadvertentie klikt in de zoekmachine. Op de afbeeldingen in de afbeelding extensie kun je klikken en je betaalt dezelfde CPC (cost per click) als een klik op bijvoorbeeld een tekstkop.

Hoe kun je een afbeelding extensie (Image extensie) maken?

Als afbeelding extensies beschikbaar zijn in je account kun je op ‘Extensies’ klikken en op de ‘+’-knop drukken om een nieuwe extensie aan te maken. In het dropdown-menu zie je ‘Image extensies’ ofwel ‘afbeelding extensies’ staan. Selecteer vervolgens de advertentiegroep waaraan je de afbeelding extensie wil toevoegen. Je kunt dan kiezen om een nieuwe afbeelding extensie te maken of een bestaande afbeelding extensie te gebruiken die al in je account aanwezig is. 

Wanneer je een nieuwe afbeelding extensie wil aanmaken, kun je kiezen tussen ‘website scannen’, ‘uploaden’ of ‘onlangs gebruikt’. Klik op de afbeelding die je wil gebruiken, snijd deze indien nodig bij tot een verhouding van 1:1 en klik vervolgens op ‘doorgaan’.

Image extensie

Bron: Clixmarketing

Je volgt deze stappen voor alle afbeeldingen die je selecteert. Je kunt maximaal twintig afbeeldingen selecteren voor je Image extensie, ofwel afbeelding extensie. Wanneer je klaar bent, druk je op ‘opslaan’ en je bent good to go!

Wat kan ad your service voor jou betekenen?

Wij bij ad your service hebben veel ervaring met Google Ads en de verschillende extensies die het advertentieprogramma te bieden heeft. Wij blijven altijd up-to-date als het gaat om de nieuwste tools. Heb je al een account in Google Ads en wil je experimenteren met de verschillende extensies? Daar kunnen wij je bij helpen! Ook wanneer je nog niet bekend bent met SEA, kunnen wij je helpen. Benieuwd geworden? Neem dan contact met ons op.

 

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader