Google Tag Manager

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een tagbeheersysteem van Google dat ervoor zorgt dat je gemakkelijk en snel trackingcodes en codefragmenten (tags genoemd), op jouw website kunt updaten. Deze tool is eigenlijk de ideale uitkomst voor het gat tussen een webdeveloper en een marketeer. Wil je als marketeer nieuwe data meten? Dan moest je voorheen wachten tot jouw webdeveloper de tijd had om de code of tracking pixel in jouw systeem te plaatsen. Met Google Tag Manager is dat verleden tijd.

Met Tag Manger kun je HTML in je website injecteren zonder dat je daar een webdeveloper bij nodig hebt. Je plaatst namelijk één keer de Google Tag Manager op je website en vervolgens kun je via de tool zelf trackingtags toevoegen.

Waarom werken met Google Tag Manager?

Het eerste voordeel is dus al dat je als marketeer niet meer bij de webdeveloper hoeft aan te kloppen voor het plaatsen van trackingtags. Dit zorgt ervoor dat jij als marketeer zonder onderbreking kan doorwerken. Maar er zijn meer voordelen. Je kunt de tags zelf op ieder moment wijzigen. Waardevolle gegevens voor jouw bedrijf worden nauwkeurig verzameld en bijgehouden. Tag Manager is gebruiksvriendelijk en ondersteunt alle soorten tags. Staat de gewenste tag niet tussen de opties? Dan voeg je deze zelf gewoon toe. En je kunt met één Tag Manager-account de trackingtags van meerdere websites beheren.

Kortom: Google had een duidelijk doel voor ogen met Tag Manager en dat was het gemakkelijk maken voor de gebruiker. En daarbij komt nog eens dat de tool gratis te gebruiken is.

Hoe werkt Google Tag Manager?

Begin met het toevoegen van een account in Tag Manager. Check of je met het juiste Google-account bent ingelogd in Tag Manager en maak vervolgens een account aan voor jouw website. Onderstaande afbeelding spreekt voor zich.

google tag manager account toevoegen

Vervolgens kun je een container instellen. Wat is een container? Dit is een verzameling van tags, triggers, variabelen en gerelateerde configuraties die je op een website of in een app installeert. Een container vervangt alle handmatig gecodeerde tags op een site, zoals de tags van Google Ads en Google Analytics. Zie het als een ‘container’ waar alles verzameld wordt.

google tag manager container instellen

Hier wordt het pas echt technisch, dus misschien is dit het punt waar jouw webdeveloper ten tonele treedt. Je moet nu namelijk de Tag Manager installeren, door de codefragmenten te kopiëren en in de website te plakken.Wil je het zelf proberen? Google heeft een stappenplan voor het installeren van Tag Manager.

google tag manager installeren

Wanneer Tag Manager is geïnstalleerd, kun je de eerste nieuwe tag maken. Voor de hand liggend is het aanmaken van Google Analytics, waar al een tag voor is aangemaakt in de lijst. Naast Google Analytics zijn er een hoop andere tagtypen waar je uit kunt kiezen.

google tag manager nieuwe tag

Durf je nog niet in een keer aan de slag te gaan met Tag Manager? In de Analytics Academy van Google vind je een cursus met de basisbeginselen van Google Tag Manager. Hier zijn vier hoofdstukken te vinden met drie à vier lessen per hoofdstuk waarin de basis van de tool wordt uitgelegd.

Wil je waardevolle informatie meetbaar maken op jouw website, maar is een tool als Google Tag Manager een stapje te technisch voor jou? Wij helpen je er graag bij. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen!

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader