LinkedIn Insight Tag

Wil je écht aan de slag met LinkedIn voor jouw online marketing? Dan is de LinkedIn Insight Tag onmisbaar! Waarom? Deze tool geeft je namelijk enorm veel waardevolle inzichten in de gegevens van jouw websitegebruikers en je campagnes. Hieronder lees je waarom je de tool wilt plaatsen, zodat je waardevolle data kunt gaan verzamelen!

Wat is de LinkedIn Insight Tag?

Deze tag is een eenvoudige JavaScript-code die je kunt toevoegen aan je website om zo campagnerapporten te maken en inzichten te krijgen over jouw websitebezoekers. Je kunt er conversies mee meten en je doelgroep specifiek retargeten.

De tag is een script dat je op je website plaatst. Volgens LinkedIn kun je de tag het beste plaatsen in de <body>. Je web developer kan je hierbij helpen. Wanneer de tag geplaatst is, wordt deze afgevuurd op alle websitebezoekers, zodat de LinkedIn user-ID gevonden kan worden. Als er een match is, wordt de data van de LinkedIn-gebruiker opgeslagen. Uiteraard volgens de AVG als er een cookiemelding gebruikt wordt. Met de LinkedIn Insight Tag kun je gegevens verzamelen, zoals de URL, het IP-adres, de doorverwijzer, apparaat- en browserkenmerken en de tijdstempel.

Met die data kun je dan weer een mooie retargeting-campagne opzetten. De LinkedIn Insight Tag is zo ontworpen dat het de snelheid van je site niet minder maakt. De code wordt synchroon geladen met de website en vermindert de prestaties van jouw site dus niet.

Hier vind je alle stappen als je de LinkedIn Insight Tag wilt installeren.

LinkedIn Insight Tag

Retargeting met de LinkedIn Insight Tag

Het opnieuw bereiken van personen die al eerder interesse hebben getoond in je website is een goede strategie om de juiste mensen naar je website te trekken.  Je bereikt dus voor de tweede keer personen die al eens in contact zijn geweest met jouw website. En het maakt niet uit via welk kanaal zij op je site terecht zijn gekomen. Of dit nu via Facebook, LinkedIn of Google is: met de LinkedIn Insight Tag kun je ze nogmaals retargeten.

Retargeting gebeurt op LinkedIn via ‘Gematchte Doelgroepen’. Deze optie vind je onder het kopje ‘Assets’. Je kunt dan verschillende doelgroepen maken. Zo kun je met de LinkedIn Insight Tag al je websiteverkeer in één doelgroep plaatsen. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld alle traffic van de homepage, maar ook de sub-pagina’s in één doelgroep plaatst. Ook kun je specifieke sub-pagina’s traceren en in één doelgroep plaatsen. Je kunt dan bepaalde personen, die interesse hebben getoond in jouw product of dienst, in één doelgroep vastzetten.

Waardevolle websitegegevens

Wil je weten welke bedrijven op jouw website zijn geweest? De Linkedin Insight Tag geeft je hierin inzicht! Met de tool ‘Demografische Websitegegevens’ kun je zien welke bedrijven en werknemers jouw website of sub-pagina’s hebben bezocht. Zo weet je wie er interesse heeft in jouw website en kun je deze potentiële klanten benaderen.

Wat kan ad your service voor jou betekenen?

Met de LinkedIn Insight Tag kun je je campagnes veel inzichtelijker maken. In het LinkedIn Campagnebeheer kun je de inzichten zien door ‘Conversion Tracking’ en ‘Gematchte Doelgroepen’ in te stellen. Hiermee kun je conversies per campagne bijhouden en verzamel je zo waardevolle informatie over je doelgroepen. Deze informatie is handig voor het optimaliseren van nieuwe campagnes, maar ook voor je sales. Zo weet je welke bedrijven je website hebben bekeken en kun je deze bedrijven op jouw beurt weer benaderen. Wel zo handig dus die LinkedIn Insight Tag.

Wil je meer uit je LinkedIn-account halen of advertentiecampagnes opzetten? Neem dan contact met ons op, want wij helpen je graag!

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader