LinkedIn Insight Tag

Wil je écht aan de slag met LinkedIn voor jouw online marketing? Dan is de LinkedIn Insight Tag onmisbaar! Waarom? Deze tool geeft je namelijk enorm veel waardevolle inzichten in de gegevens van jouw websitegebruikers en je campagnes. Hieronder lees je waarom je de tool wilt plaatsen, zodat je waardevolle data kunt gaan verzamelen!

Wat is de LinkedIn Insight Tag?

Deze tag is een eenvoudige JavaScript-code die je kunt toevoegen aan je website om zo campagnerapporten te maken en inzichten te krijgen over jouw websitebezoekers. Je kunt er conversies mee meten en je doelgroep specifiek retargeten.

De tag is een script dat je op je website plaatst. Volgens LinkedIn kun je de tag het beste plaatsen in de <body>. Je web developer kan je hierbij helpen. Wanneer de tag geplaatst is, wordt deze afgevuurd op alle websitebezoekers, zodat de LinkedIn user-ID gevonden kan worden. Als er een match is, wordt de data van de LinkedIn-gebruiker opgeslagen. Uiteraard volgens de AVG als er een cookiemelding gebruikt wordt. Met de LinkedIn Insight Tag kun je gegevens verzamelen, zoals de URL, het IP-adres, de doorverwijzer, apparaat- en browserkenmerken en de tijdstempel.

Met die data kun je dan weer een mooie retargeting-campagne opzetten. De LinkedIn Insight Tag is zo ontworpen dat het de snelheid van je site niet minder maakt. De code wordt synchroon geladen met de website en vermindert de prestaties van jouw site dus niet.

Hier vind je alle stappen als je de LinkedIn Insight Tag wilt installeren.

LinkedIn Insight Tag

Retargeting met de LinkedIn Insight Tag

Het opnieuw bereiken van personen die al eerder interesse hebben getoond in je website is een goede strategie om de juiste mensen naar je website te trekken.  Je bereikt dus voor de tweede keer personen die al eens in contact zijn geweest met jouw website. En het maakt niet uit via welk kanaal zij op je site terecht zijn gekomen. Of dit nu via Facebook, LinkedIn of Google is: met de LinkedIn Insight Tag kun je ze nogmaals retargeten.

Retargeting gebeurt op LinkedIn via ‘Gematchte Doelgroepen’. Deze optie vind je onder het kopje ‘Assets’. Je kunt dan verschillende doelgroepen maken. Zo kun je met de LinkedIn Insight Tag al je websiteverkeer in één doelgroep plaatsen. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld alle traffic van de homepage, maar ook de sub-pagina’s in één doelgroep plaatst. Ook kun je specifieke sub-pagina’s traceren en in één doelgroep plaatsen. Je kunt dan bepaalde personen, die interesse hebben getoond in jouw product of dienst, in één doelgroep vastzetten.

Waardevolle websitegegevens

Wil je weten welke bedrijven op jouw website zijn geweest? De Linkedin Insight Tag geeft je hierin inzicht! Met de tool ‘Demografische Websitegegevens’ kun je zien welke bedrijven en werknemers jouw website of sub-pagina’s hebben bezocht. Zo weet je wie er interesse heeft in jouw website en kun je deze potentiële klanten benaderen.

Wat kan ad your service voor jou betekenen?

Met de LinkedIn Insight Tag kun je je campagnes veel inzichtelijker maken. In het LinkedIn Campagnebeheer kun je de inzichten zien door ‘Conversion Tracking’ en ‘Gematchte Doelgroepen’ in te stellen. Hiermee kun je conversies per campagne bijhouden en verzamel je zo waardevolle informatie over je doelgroepen. Deze informatie is handig voor het optimaliseren van nieuwe campagnes, maar ook voor je sales. Zo weet je welke bedrijven je website hebben bekeken en kun je deze bedrijven op jouw beurt weer benaderen. Wel zo handig dus die LinkedIn Insight Tag.

Wil je meer uit je LinkedIn-account halen of advertentiecampagnes opzetten? Neem dan contact met ons op, want wij helpen je graag!

Dit vinden onze klanten van ons