Beeldextensies

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen, beeldextensies bij de search advertenties op Google en Bing. Je zult waarschijnlijk denken: weer een feature die Bing heeft overgenomen van Google, maar dit keer zijn de rollen omgedraaid. De image extensie die al langer beschikbaar is in Microsoft Ads is nu ook beschikbaar in Google Ads. Deze functie is eerst als bèta uitgerold voor een aantal accounts in Nederland, maar is inmiddels bij (bijna) alle accounts te gebruiken. Benieuwd naar de functie van deze nieuwe feature? Je leest het hier!

Wat zijn beeldextensies?

Consumenten geven de voorkeur aan visuele content wanneer ze online winkelen. Om aan deze behoefte te voldoen heeft Microsoft een nieuwe functie toegevoegd om search advertenties visueel aantrekkelijker te maken, namelijk met beeldextensies. Google heeft deze functie overgenomen om ook aan deze behoefte te voldoen. Wanneer je beeldextensies inschakelt, wordt er een kleine afbeelding getoond naast de search advertenties. Het belangrijkste doel van de afbeelding is om de boodschap te versterken. In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een beeldextentie bij een search advertentie. 

Beeldextensies

Twee typen beeldextensies

De beeldextensie functie van Google heeft twee typen: dynamische beeldextensies en handmatige beeldextensies. 

Dynamische beeldextensies

Dynamische afbeeldingextensies zijn automatische extensies waarmee Google relevante afbeeldingen van de landingspagina van je advertentie kan halen als aanvulling op je zoekadvertentie. 

De dynamische afbeeldingextensie moet handmatig worden geactiveerd en geldt vervolgens voor het hele account. 

Handmatige beeldextensies

Bij handmatige beeldextensies heb je de mogelijkheid om zelf relevante afbeeldingen te uploaden die passen bij jouw advertentie. We raden je aan om afbeeldingextenties handmatig toe te voegen omdat jij het best weet welke afbeelding bij de desbetreffende advertentie past. Daarnaast krijgen beeldextenties altijd voorrang op dynamische afbeeldingextensies. 

De voordelen van het gebruik van beeldextensies

Gebruik maken van beeldextensies bij je zoekadvertenties biedt vele voordelen. 

Allereerst zorgen beeldextensies ervoor dat jouw zoekadvertentie meer opvalt. Afbeeldingen trekken de aandacht van de persoon die zoekt. Beeldextensies zorgen er dus voor dat je opvalt tussen alle andere advertenties. 

Daarnaast kunnen beeldextensies ervoor zorgen dat het verkeer dat op jouw advertentie landt veel relevanter is. Je product of dienst omschrijven in maximaal 180 tekens kan lastig zijn. Een afbeelding zegt daarentegen vaak meer dan duizend woorden. Men krijgt aan de hand van jouw beeldextensie dus een veel beter beeld van wat jouw bedrijf doet. De mensen die uiteindelijk op de advertentie klikken zijn hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd in jouw product of dienst. 

Tot slot is het doorklikratio bij vertoning van de beeldextentie een stuk hoger dan zonder de afbeeldingextentie. 

Hoe gebruik je de beeldextensie functie?

Omdat de functie nog in bèta is kan het zo zijn dat jij met jouw account nog geen toegang hebt. Heb je dat wel? Dan werkt het toevoegen van afbeeldingextensies als volgt: 

Stap 1. Ga met je Google Ads account naar de desbetreffende advertentie waaraan jij beeld wilt toevoegen. Klik vervolgens op ‘extenties’. 

Stap 2. Klik op de blauwe plus links in het scherm. Daar verschijnt nu het volgende scherm: 

Beeldextensies

Klik op de optie beeldextensie. 

Stap 3. Klik op extensie toevoegen en selecteer de afbeeldingen die jij wilt gebruiken. Je kunt dit op twee manieren doen. De eerste optie is het scannen van de website. Google gaat dan zelf op zoek naar afbeeldingen die vanuit je website kunnen worden toegevoegd. Een erg handige tool. De tweede optie is om de afbeeldingen handmatig te uploaden. 

Stap 4. Sla de afbeeldingen op. 

Beeldextensies

Het kan een aantal dagen voordat je beeldextensies goedgekeurd zijn en daadwerkelijk vertoond worden. 

De voorwaarden van het gebruik van beeldextensies

Heeft jouw account al toegang tot het gebruik van beeldextensies, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden: 

– Afbeeldingen met tekst- of grafische overlay zijn niet toegestaan.

– Je kunt maximaal 20 verschillende afbeeldingen per advertentiegroep uploaden. 

– Je moet ten minste één vierkante afbeelding uploaden. 

Verder zijn er een aantal specificaties waaraan je afbeeldingen moeten voldoen. Je vindt ze hier. 

Aan de slag met beeldextensies

Heeft jouw account al toegang tot beeldextensies en kun je wel wat hulp gebruiken om afbeeldingen toe te voegen aan jouw zoekadvertenties? Of heb je hulp nodig bij het toevoegen van andere extensies? ad your service helpt je graag. Neem contact met ons op!

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader