KWFinder

Keywordtools. Ze zijn erg belangrijk voor iedereen die zich bezighoud met zoekmachineoptimalisatie. Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om zoekwoorden tools. In ons vorige artikel bespraken we SEO-tool Ahrefs. In dit artikel lees je alles over de SEO-tool KWFinder. 

Wat is KWFinder?

De keywordtool KWFinder geeft je inzicht in het zoekverkeer van bezoekers in zoekmachines, en dan met name Google. De tool geeft je de mogelijkheid om zoekwoorden te onderzoeken. Zo zie je onder andere hoe vaak er paar maand op een bepaald zoekwoord gezocht wordt, hoe moeilijk het is om je concurrentie te verslaan op dit zoekwoord en krijg je suggesties voor soortgelijke keywords. Op basis hiervan kan je bepalen op welke zoekwoorden jij je gaat focussen bij het schrijven van content. De kans dat je artikel wordt gevonden is dan vele malen groter. 

Het belangrijkste voordeel dat KWFinder voor je oplost is dat je weet waar men naar zoekt. Op basis hiervan weet je hoe je bestaande content kunt optimaliseren en op welke keywords je je in nieuwe content moet focussen. 

KWFinder is met name geschikt voor mensen die SEO-artikelen schrijven voor hun eigen website en voor kleine bedrijven. 

De functionaliteiten van KWFinder

Als je aan de slag gaat met de keywordtool KWFinder zijn er een aantal functionaliteiten waar je toegang tot krijgt. We bespreken de functionaliteiten van KWFinder hieronder.

Zoekvolumes achterhalen

Het belangrijkste onderdeel van een goede zoekwoorden analyse tool is het achterhalen van zoekvolumes. KWFinder is erg goed in het identificeren van seizoensgebonden en trending zoekwoorden. Zo kun je in de rechterbovenhoek van het scherm in KWFinder een grafiek met zoektrends voor de lange termijn zien. Dit biedt de mogelijkheid om goed getimede inhoud te maken om zo meer organisch verkeer naar je website te trekken.

KWFinder

Zoekwoorden suggesties

Als je een artikel gaat schrijven over een bepaald onderwerp is het nuttig om verschillende keywords rondom dit onderwerp te gebruiken. Met zoekwoorden suggesties geeft KWFinder maximaal 700 zoekwoordideeën. Van alle zoekwoord suggesties die verschijnen zie je de volgende zoekwoordstatistieken: 

– Trend – de trend in zoekvolume in de afgelopen 12 maanden
– Zoeken – het gemiddelde maandelijkse zoekvolume op basis van de afgelopen 12 maanden
– CPC – de gemiddelde kosten per klik in Google Ads
– PPC – het concurrentieniveau in Google Ads
– Keyword Difficulty (KD) – de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord

KWFinder

Het achterhalen van zoekwoorden van concurrenten

Achterhalen op welke zoekwoorden concurrenten zich focussen is een effectieve manier om met weinig moeite zoekwoordideeën te ontdekken. Deze functionaliteit kan gebruikt worden om zoekwoorden te vinden waarop jouw concurrenten ranken, simpelweg door het domein of de URL van jouw concurrent in te voeren. Zodra je de zoekwoorden van je concurrent hebt onderzocht en de zoekvolumes en historische trends hebt geanalyseerd kun je een weloverwogen keuze maken over de zoekwoorden die jij kunt gebruiken om te scoren in de zoekmachines. 

Zoekwoordonderzoek organiseren met zoekwoordlijsten

Met deze functie sla je de meest winstgevende zoekwoorden op in zoekwoordenlijsten. Het maken van zoekwoordenlijsten zorgt ervoor dat jouw zoekwoordenonderzoek georganiseerd blijft. KWFinder maakt het mogelijk om zoveel lijsten te maken als je wilt. Elk van hen kan maximaal 1.000 keywords bevatten. 

KWFinder

Import bulk

Krijg met één verzoek exacte zoekvolumes, trends, PPC- en CPC-statistieken voor honderden zoekwoorden met de bulkimport. Het analyseren van je eigen zoekwoordenlijst en het verkrijgen van alle statistieken daarvoor doe je eenvoudig met de KWFinder-importfunctie. Afhankelijk van je abonnement kan je 1200 keer per dag tot 700 zoekwoorden importeren. Dit levert in totaal 840.000 zoekwoorden op. Je kunt deze zoekwoorden vervolgens weer in een lijst opslaan. Handig!

KWFinder

Zoekwoorden filteren die niet winstgevend zijn

Een erg handige functie in KWFinder is het filteren van zoekwoorden. Zo vind je niet alleen de meest winstgevende zoekwoorden, maar ook de zoekwoorden waarop jij kunt scoren. 

KWFinder

Zo kun je zoekwoorden elimineren met weinig verkeer door het minimale zoekvolume en de maximale zoekwoordmoeilijkheid in te stellen. De filteropties zijn: 

– Zoekvolume (min/max)
– CPC (min/max)
– PPC (min/max)
– Opgenomen en uitgesloten zoekwoorden (en/of)
– Aantal woorden (min/max)
– Toon trefwoorden (alle/niet in lijsten)

Lokaal zoekwoordenonderzoek

Deze functie biedt de mogelijkheid om locatiespecifieke zoekwoorden te vinden. Dit is een geweldige functie voor bedrijven die zich bezighouden met lokale SEO. KWFinder biedt exacte zoekvolumes op basis van meer dan 50.000 lokale SERP’s. Bevind jouw doelgroep zich in Berlijn, Frankrijk of Los Angeles? Geen probleem voor KWFinder. 

SERP-analyse

Het vinden van het juiste zoekwoord draait om het bereiken van een goede combinatie van het zoekvolume en de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord. Het doen van een SERP-analyse is daar een belangrijk onderdeel van. SERP-analyse helpt om te ontdekken of het zoekwoord relevant is of niet en of er potentieel is om de concurrentie te verslaan. 

De voor- en nadelen van KWFinder

Zoekwoordentool KWFinder heeft verschillende voordelen: 

– Mooie look-and-feel
– Makkelijk in gebruik
– Snelle laadtijd van de zoekwoorden
– Mogelijkheid om zoekwoorden op te slaan
– Groot aantal suggesties per zoekwoord. Tot wel 7000
– Met import bulk tot wel 700 zoekwoorden per keer importeren

Naast voordelen heeft deze SEO-tool ook een aantal nadelen: 

– De tool is in het Engels
– Keyword Difficulty score niet bij elk zoekterm zichtbaar

Wat kost KWFinder?

Als je een abonnement bij KWFinder aangaat heb je keuze uit drie mogelijkheden, Mangools Basic, Mangools Premium en Mangools Agency. 

KWFinder

Met het basic pakket heb je o.a. toegang tot 100 zoekwoorden en 200 zoekwoordsuggesties per dag. Met het meest uitgebreide pakket, het Mangools Agency abonnement heb je toegang tot 1200 keywords en 700 zoeksuggesties per dag en kan je met tot wel 10 accounts gelijktijdig inloggen. 

Besteed je SEO uit aan ad your service

Heb jij een bedrijf, klein of groot, en wil je werken aan je vindbaarheid in Google aan de hand van SEO? Dan ben je bij ad your service aan het juiste adres. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om naast je dagelijkse werkzaamheden ook tijd te besteden aan het schrijven van de juiste content om zo gevonden te worden door jouw doelgroep. Laat dat nou precies onze specialiteit zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten en het analyseren van data. Meer weten over onze SEO werkzaamheden? Neem contact met ons op! 

Dit vinden onze klanten van ons
Steven David
Steven David
15:52 08 Aug 22
Top quality!! fantastische resultaten voor een chiropractisch bedrijf
Gianni Rota
Gianni Rota
11:08 03 Aug 22
Super vriendelijke en professioneel bedrijf. Korte lijnen en snelle reactietijden. Ik werk nu meer dan een jaar samen met Ad Your Service en ik ben meer dan tevreden over de resultaten die zij voor de exposure van mijn bedrijf hebben geboekt!
Arjan De Gast
Arjan De Gast
08:39 25 Nov 21
Prima bedrijf om mee samen te werken. Kwaliteit is goed!
Ad Raab
Ad Raab
13:28 24 Aug 21
Nils behoedt ons voor valkuilen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daar worden wij gelukkig van!
Ginger Klink
Ginger Klink
07:45 14 Jul 21
De samenwerking met Nils en Angelique ervaar ik als zeer prettig. Hele fijne en toegankelijke mensen om mee te werken en houden de lijnen kort. Zij denken met je mee om ons bedrijf digitaal naar een hoger niveau te tillen en leren mij om hun vak beter te kennen.
arjanvdkooij
arjanvdkooij
07:47 04 Feb 21
We werken inmiddels al drie jaar samen met Ad your service en we zijn ontzettend tevreden over het meedenken, de persoonlijke benadering en uiteraard de resultaten!
Lydia Busstra Maven Publishing
Lydia Busstra Maven Publishing
15:09 09 Dec 20
We zijn superblij met de samenwerking: Ad Your Service tilt onze campagnes naar de next level, zijn erg leuk om mee te werken, zetten zich enorm in en hebben fantastische inzichten. Aanrader!
Puck Middelkoop
Puck Middelkoop
17:25 10 Jun 20
Nils verzorgt voor ons bedrijf de ads en we zijn erg tevreden daarmee! Hij denkt mee, kan zich goed inleven in de doelgroep, is oplossingsgericht en komt ook met suggesties voor vervolgstappen. Oftewel fijn om mee samen te werken.
C. Tang
C. Tang
20:32 24 Apr 20
Het team van ad your service is kort samengevat vakkundig, vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader als je de online zichtbaarheid van je website of webshop wil vergroten!
Evelyn van Hasselt
Evelyn van Hasselt
13:14 20 Apr 20
Samenwerken met Ad your service kan ik van harte aanbevelen. Nils is creatief, goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en (ook niet onbelangrijk) prettig in de omgang. Hij heeft ons goed geholpen met het vergroten van het bereik van ons online magazine Holistik.
Robert Pielanen
Robert Pielanen
19:50 02 Dec 19
Professioneel en vakkundig
Tim de Ket
Tim de Ket
19:05 02 Dec 19
Heel tevreden met deze service! Altijd Enthousiast en weet waar hij over praat
Jeroen Albrecht
Jeroen Albrecht
08:45 10 Oct 19
Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn website beter vindbaar te maken . Ik had gelijk een goed gevoel bij Nils. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt en hij is daar gelijk mee aan de slag gegaan. Tot volle tevredenheid👍
Koen Dorreboom
Koen Dorreboom
20:01 03 Oct 19
De samenwerking met Nils van Ad your service heb ik als zeer prettig ervaren. Nils heeft kennis van zaken en zijn (goede) ideeën zijn doeltreffend. Zeer zeker aan te raden!
js_loader